Gå til hoved-indhold

Sang til arbejdet på skoleskibet Danmark

Selv om skoleskibet Danmark er hoppet ind i 21. århundrede, er der stadig visse sømandsdyder, der ikke er forsvundet. Bl.a. at synge shanties.

Kapsejlads på Orkney med tømmermænd

Erik Venøbo fortsætter singlehandsejladsen i det skotske ø-hav Orkney. På øen Mainland deltog han i det årlige Kirkwall Regatta, og det var både sjovt og lidt forvirrende.

Uventet møde i Skotland

Minbaad.dks læsere fik aldrig historier fra Orkney. Det skyldes meget ustabile internet- og telefonforbindelser. Men sidste dag i Skotland fik jeg en uventet gæst, Erik Venøbo.

DR-dokumentar med 14-årig jordomsejler

Hollandske Laura Dekker sejlede jorden rundt alene i et år fra januar 2011. Hun sejlede 27.000 sømil. Se nu dokumentar.

Flopper stoppers forhindrer at Signe og Henriks båd ruller på Hudson River

Henrik Hansen og Signe Storrs 30 fods båd ligger parallelt med sejlretningen i floden pga. strøm, mens bølger fra vind og trafik er på tværs af båden, det giver voldsomme gyngeture i New York.

Minbaad.dk tager til Orkney

Om kort tid stikker jeg, Katrine, nordpå til Orkney-øerne. Her skal jeg sejle en uge mellem 70 forblæste klippeøer – og jeg glæder mig, selvom temperaturen næppe kommer over 17 grader.

Tordensky ødelagde sejl - måtte forbi Elvstrøm Sails

Da Johnny Kirk og Gert Hulevad fra Ishøj mandag 9. juli lagde til kaj i Aabenraa var det bestemt ikke tilsigtet. Målet er nemlig Biscay bugten ved Sydfrankrig. Læs om sejlerne.

Hold endelig sejlerferie i Danmark - hedebølge på vej

Det ser godt ud. Rigtig godt. Sommervejret vender tilbage for fuld kraft, fortæller DMIs vagthavende meteorolog Mogens Rønnebæk til bt.dk om vejret den næste uges tid.

Signe i New York: Vi holder øje med orkanen Arthur

- En ven sendte os en mail om at holde øje med Arthur; årets første orkan der er på vej op langs USA's østkyst med kurs mod New York, skriver Signe Storr, der nu ligger ved en bøje i New York.

Undgå ulykker – hav grejet i orden

Ulykker til søs kan undgås med omhu og viden. Dansk Sejlunion har en stribe gode råd, så du undgår havari.