Gå til hoved-indhold

For sejl til Middelhavets calas - Mikkels tur 2. del

’Cala’ betyder småbugt eller havn på arabisk, og de italienske og spanske øer i det vestlige Middelhav er spækket med naturlige ankerpladser med turkisgrønt vand. Journalist Mikkel Skovbo fortæller.

Rønnows Klumme: Hvad med den ”lille” skibsfart?

I sommer har jeg savnet især to sømærker. Syd for Rødvig har der i mange år været en afmærkning af ”Fællesskov Rev”. Længere nede i Faxe Bugt er også sømærket ”Normanns Hage”, inddraget.

 

Mikkels tur: Uberørt sejlerparadis ved Mallorca

Isla de Cabrera ligger tæt på Mallorca, og der er kun adgang fra søsiden. Læs Mikkel Malherbes Skovbo og venners eventyr fra de Baleariske øer i Middelhavet. Se herlige fotos.

Lystbåde fra Danmark kan være et år på Færøerne

De færøske myndigheder har nu gjort det muligt for lystsejlere, at have deres båd på Færøerne op til max et år, før var det kun tre måneder.

Rundt Kap Horn i godt vejr!

Den langelandske sejlsklubs stander blafrede i stævnen, da verdens største sejlskib stod Hornet rundt. Søren Stidsholt Nielsen fortæller om turen.

Køb et træ ved Göta kanal

Træer langs Göta kanal er truet af træsygdomme. Nu skal alléen langs vandvejen reddes. For 500 kroner kan du stå fadder til et træ.

På tur til Saltholm

I Hellerup Sejlklub er der en lang tradition for tursejlads. Klubbens ti 606ere og en X79 besøgte Saltholm en solskinssøndag i september. Se fotos.

Sejlads i Caribien hitter - modsat i Grækenland

De Britiske Vestindiske øer er populært hvis det er første gang, folk sejler i Caribien, fortæller Sunway Seatravel. Færre vælger bådcharter i Grækenland i år.

Rekorddeltagelse til DM i Fladfisk i Onsevig

Rekorden blev en Pighvar på 2525 gr. da 160 både og 440 sportsfiskere konkurrerede i weekenden om at fange den tungeste fladfisk, til årets DM i Fladfisk ud for Onsevig Havn på Lolland.

Velkommen hjem fra tur - men sejl også i september og oktober

Rønnows klumme: Jeg håber, at du har haft en pragtfuld tur med nye og spændende pladser, pragtfuld natur, dejlige solnedgange og god stemning, men det er langt fra slut.