Gå til hoved-indhold

Havneassistent påkørt i Bogense Marina - sejler kunne ikke finde båd - nu dom i sagen

Den 23. maj sidste år blev en havneassistent i Bogense Marine påkørt af en 75-årig sejler, der var irriteret over, at båden var placeret et sted, han ikke kunne finde. Påkørsel har nu kostet sejleren en betinget fængselsstraf på 40 dage og et år uden kørekort.

I Aarhus Sejlklub forhindrer RIB-hus tyveri og gummibåde sænkes hurtigt i vandet

På Aarhus Havn har de et RIB-hus, hvor gummibåde og bøjer opbevares, når de ikke er i brug af sejlere. De har bygget et RIB-hus, hvor gummibådene kan hejses op fra vandet og opbevares under et halvtag, i læ for vind og vejr samt tyveri og hærværk.

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Harba lancerer billigt og brugervenligt alternativ til havneautomater

Den nye havneautomat, HarbaKiosk, skal være nem at bruge, sikre dataen effektivt og gøre trafikken i havnen mere overskuelig. Nye muligheder i 'cloud-computing' og prisfald på tablets holder udgifterne nede.

Fredens Havn i København skal ryddes - tålmodighed sluppet op hos toppolitikere

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har indgået en aftale, som sikrer oprydning af Erdkehlgraven, også kaldet Fredens Havn i København. Bådejere får fire uger til at fjerne 90 både.

Sejlere foretog civil anholdelse af tyve i Snaptun Lystbådehavn

Det førte til, at to litauere nu er idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde, fortæller Politiet.

Da stormfloden gik i land - se læserfotos

Læserne har sendt fotos fra flere steder i Danmark, da stormen Alfrida tog fat. Fyns Amts Avis oplevede også 172 cm over daglig vande på Langeland.

Stormflod i Danmark er kraftigste i to år

At stormfloden ikke er gået værre, skyldes vindretningen. I Aabenraa stod vandet 1,6 m. over normal vandstand, så forhandler Reese bød sejlende kunder velkommen. Se også fotos fra Rudkøbing og Ballen Havn.

Hvert år falder 4.000 danskere i en havn - 15 drukner

Havneulykker sker hvor ikke er andre mennesker til stede, og typisk i mørke. I 65 procent af tilfældene er alkohol indblandet og mændene udgør 92 %, ifølge Trygfonden, skriver Århus Stiftstidende.

Både på grund i de danske havne efter stormende søndenvind

I det nordlige Lillebælt, Storebælt, Øresund og Kattegat-område med tilhørende fjorde, er vandstanden faldet meget markant. Flere både hænger på deres køl, nogle hænger endda i fortøjningerne.