Gå til hoved-indhold
Havne
Ikke kun de danske lystbådehavne skal fremover gøre brug af Harbas teknologi, lyder ønsket fra virksomheden. Foto: Sara Sulkjær

Danske Harba vil være verdens førende leverandør af IT-løsninger til lystbådehavne

Med en millioninvestering sætter Harba sejl mod nye og internationale eventyr. Produktet skal forbedres, virksomhedens position i Danmark forstærkes, ligesom at det europæiske og nordamerikanske marked skal tage teknologien til sig.

Af Sara Sulkjær |

I kølvandet på modtagelsen af en seed investering fra Vækstfonden og High Seas Invest med Esben Halding i spidsen går den danske virksomhed Harba nu benhårdt efter at blive verdens førende leverandør at IT-løsninger til lystbådehavne. 

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Produktforbedringer

De modtagne midler skal efter planen anvendes til yderligere produktforbedringer og global ekspansion samtidig med, at besætningen hos Harba kan fortsætte med at investere ressourcer i at udvikle nye og bedre produkter til havneadministration. 

Netop dét, at sikre høj produktkvalitet og kundetilfredshed, er et centralt fokusområde for virksomheden. 

- Harba har udviklet en spændende teknologi, som løser et antal forskellige udfordringer for både havne og sejlere. Lystbådehavne er et område, hvor digitaliseringen endnu ikke er brudt igennem, og vi ser Harba som en innovativ virksomhed med et stærkt hold, forklarer Esben Halding, ledende investor hos High Seas Invest.

Internationalt potientale

At den danske virksomhed kan gøre sig på den internationale scene er investoren derfor ikke i tvivl om:

- Vores investering i Harba skal ses som en indikation på, at vi ser et internationalt potentiale på grund af deres produkter. Vi er glade for at være med ombord og hjælpe til på denne spændende rejse, understreger Halding.

Den nye investeringsrunde gør det muligt for Harba at forstærke sin position som den førende udbyder af løsninger til havneadministration i Danmark, selvom fokus primært vil ligge på ekspansion i Europa og Nordamerika.

- Det er vores mål at give alle sejlere og havne verden over muligheden for at få glæde af den nyeste teknologi. I mange år har leverandørerne af software til hoteller, havne og campingpladser ikke investeret meget i forbedringer af havnenes muligheder, da hotelsektoren er større, understreger Christian Elkrog, administrerende direktør og stifter af Harba.

Det globale havnemarked

Her skiller den danske virksomhed sig markant fra de markedets øvrige spillere, da fokus udelukkende er rettet mod det maritime marked:

- Vi opererer kun i havnemarkedet, men har et globalt fokus. Det er derfor, vi kan investere langt mere i specialiserede produkter til havnene. Med denne investering er vi i stand til at løfte vores produkter op til et højere niveau samt forberede dem til nogle andre meget lovende markeder som USA og Caribien, slutter Christian Elkrog.

Om virksomheden
Harba er en innovationsdrevet, dansk virksomhed, der digitaliserer og forbinder verdens lystbådehavne og sejlere. Virksomheden er stiftet i 2015 af iværksætteren Christian Elkrog.

Virksomheden har udviklet en prisvindende app til sejlere (HarbaApp), specialiseret software til drift af lystbådehavne (HarbaMaster) samt innovative hardware løsninger til optimering af havnedrift. 

content-loader
content-loader
content-loader