Gå til hoved-indhold

Efter stormen - Gilleleje rydder op

Weekenden er gået med at rydde op på Gilleleje Havn. Et samarbejde om retablering af Gilleleje Havn er sat i gang, og det bliver ikke billigt.

Flere storme i fremtiden

DMIs klimamodeller varsler flere storme i fremtiden. Undersøgelser, der bygger på mange modelsimuleringer, viser en forøgelse af ekstrem vind i havene omkring Danmark frem mod år 2100.

Oprydning i Gilleleje – forsikringsselskaber går sammen

Topdanmark, Pantaenius og Codan slår nu kræfterne sammen, for at få ryddet op i Gilleleje. Ikke alle ejere til de havarerede både er fundet endnu.

Stormfloden i Holbæk - se også fotos fra andre havne

Jens Erik Nielsen filmer og forklarer om stormfloden i Holbæk. Se også læserfotos fra Grenaa, Holbæk, Svanemøllehavnen og Skovshoved

Gilleleje var blandt de værst ramte i stormfloden

Henrik Paulsen var på havnen og se de ødelagte både. Der er ødelagt lystbåde for 15-20 millioner kroner i havnen, og mange har ikke forsikring, vurderer bådhandler. Se nye billeder.

OK-sejler filmer Hellerup Havn under vand

Jens Lauge var på havnen for at tjekke om hans jolle var drevet væk. Her er hans korte filmklip.

Økonomisk katastrofe: Lystbådehavnene får ingen erstatning under stormflod

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark: Det er en økonomisk katastrofe for havnene, da der ikke længere er erstatning til dem under stormflod, fortæller Højenvang fra FLID.

Gilleleje Lystbådehavn smadres af stormflod og både driver rundt

- Det er det værste, jeg har oplevet. Det hele er meget kaotisk, og folk står bare magtesløse og kigger på ødelæggelserne, siger Havnefogeden på Gilleleje Havn, Poul-Erik Clausen, til Jyllands-Posten.

Hornbæk Havn hårdt ramt

Stormfloden er toppet, men det er gået hårdt for sig i Hornbæk. Der er flere sunkne både, slået huller i en mole, og flere både driver rundt i havnen.

Minbaad.dks Drabant 24 klarer den – endnu

Jacob Ryding fra Ryding Maritime har været en tur på Svanemøllehavnen, for at tjekke Troels Lykkes Drabant 24, Dagmar. Vandstanden topper først senere i dag.