Gå til hoved-indhold

Ferietid: Husk at vende gæsteskiltet fra rød til grøn på din havneplads

Vi kender det alle sammen. Man ankommer til en fyldt sommerhavn og pladser står tomme med et rødt gæsteskilt. Fordi skiltet ikke er vendt til grøn, lyder det fra Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der slår et slag for at vi skal huske at vende skiltene i havnene.

Gode tips til rigtigt sømandsskab i havnen - hjælp fx til når der skal fortøjes

Sejlere er kendt for at hjælpe hinanden. Vi er i hinandens skæbner på vandet. Og nu er der kommet en masse nye sejlere til. Dem tager vi i hånden her med denne artikel om ting der skaber respekt og en god stemning i havnen. Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) giver gode råd.

Der mangler bådpladser i Midt- og Vestjylland

En rundringing, som TV MIDTVEST har lavet til syv af landsdelens største lystbådehavne, Struer, Lemvig, Skive, Thisted, Nykøbing, Ringkøbing og Silkeborg, viser, at der over en bred kam er øget efterspørgsel på bådpladser. Samme tendens tegner sig i det meste af Danmark.

Nu er flere hundrede både lukket inde i perioder i Margretheholm Havn - selvom få lastbiler kører over ny klapbro

Fornylig ramte en sejler den smalle indsejling, der er ved den nye klapbro, der holder sejlerne inde. Der er tre åbninger i løbet af dagen kl. 10, 12 og 14. Efter kl. 16 står broen åben indtil kl. 07. næsten morgen. Sejlerne i havnen er utilfredse, vi har talt med en af dem.

X-Yachts Marina A/S overtager de to havne Marina Minde og Marina Toft i grænselandet ved Flensborg Fjord

Claus Boisen og Hans Lindum Møller har som led i et generationsskifte solgt Marina Minde i Egernsund og Marina Toft i Gråsten til X-Yachts Marina A/S. Claus fortsætter som havnemester og Hans som direktør efter overtagelsen, der finder sted 1. januar 2024. Marina Minde blev i 2021 kåret til ”Årets…

Tre personer såret efter eksplosionsbrand under påfyldning af brændstof på motorbåd i Rungsted - se TV2-optagelser

Mandag opstod brand i en båd, da den var ved at få påfyldt brændstof i Rungsted Havn. Vagtchefen ved Nordsjællands Politi fortæller, at en person blev reddet op af vandet, da redningstjenesterne nåede frem. Og at yderligere to er kommet til skade. Se TV2s optagelser af branden.

 

Dageløkke Havn på Langeland åbent igen efter 15 års pause - dog kun to meters dybde

- Anløb Dageløkke i det Sydfynske efter 15 års pause på grund af tilsanding af havneløbet. Der er blevet uddybet , loddede 2,4 meter i indsejlingen ved middelvandstand. Havnen og omgivelserne er blevet flot renoveret, skriver Lars Christoffersen fra Thurø. En lille café er også åbnet i den private…

Havneadministrationsplatformen Harba står stærkere efter virksomhedsoverdragelse

Harba er tilbage på danske hænder efter en uoverensstemmelse med en amerikansk investor. Selskabet er nu ejet af virksomhedens medarbejdere og en række danske investorer, og virksomheden står nu stærkere end nogensinde, forsikrer direktør Christian Elkrog.

Træn dine havne-manøvrefærdigheder med Anders & Felix - se lærerig video

YouTuberne Anders og Felix vender på meget lille plads med en god, gammeldags 3-punkts vending. Lær også om hvilke fortøjninger der skal bruges. Se også hvordan man bruger spring for at komme ud fra pladsen, og hvordan man får vinden til at hjælpe sig.

Bent Ole Jonsen ny formand for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark ønsker ID på både

Den ny formand for lystbådehavnenes brancheforening, FLID, Bent Ole Johnsen fra Hjelsminde Havn, vil noget ved de cirka 1000 efterladte både på havnene og samtidig arbejde for mere frie rammer og mindre bureaukrati, når havnene skal udbygges eller renoveres.