Gå til hoved-indhold

30 nye flydebroer lagt ud i Rungsted havn - gamle broer sendt på pension

De gamle broer er nu udskiftet i forhold til planen. De ældre broer var 50 gamle og der var risiko for at de sank, fortæller pladsejer og sejler Henrik V. Jørgensen, der har sendt en drone op til video og fotos. Om nogle år etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad og meget andet.

 

To både udbrændt i Haderslev - brand formentlig påsat - mand kastede genstand i båd og løb

– Flammerne fik meget hurtigt fat, og det var ikke muligt for brandvæsenet at redde de to både, udtaler Søren Strægaard, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi til Jydske Vestkysten. Vidner har set en mand kaste en genstand mod den ene båd, og derefter løbe fra stedet.

 

Grenå Marina og lystbådehavnens brugere får uventet regning på 140.000 kr. for en sænket kutter

140.000 kr. for en sænket kutter! Hvordan kan Grenå Marina og dermed lystbådehavnens brugere komme til at stå med en regning på 140.000 kr. for en kriminel handling? En utrolig historie! Vi har faktisk selv svært ved at tro det, fortæller Grenå Marina.

Hvis du er faldet i havnen så kontakt TrygFonden - de mangler viden om forebyggelse

TrygFonden vil gerne i kontakt med alle, der har prøvet at falde i havnen og klarede sig enten på egen hånd eller med hjælp fra andre. - De kan hjælpe os med værdifuld viden til arbejdet med, hvordan vi kan forebygge, at folk falder i vandet, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Markant flere druknede i de danske havne i 2022 - men stiger og lys kan hjælpe

Selvom der de seneste år er blevet gjort meget for at sikre de danske havne, er flere end 20 mennesker i år omkommet i drukneulykker i havnebassiner landet over. Det viser en foreløbig opgørelse fra TrygFonden. Tallet ligger typisk på 11 om året.

Politikerne vil give københavnerne fri badning i byens havn - vandvid, siger sejler

Et politisk flertal arbejder for at indføre fri badning i Københavns Havn. Men det vil føre til ”det glade vanvid”, mener udlejer af sejlskib. - Vi får et havnebad og ikke en havn, siger han.

Spændende bud på Københavns nye havn - Prøvesten Syd

To havnebassiner med plads til i alt 700 både. To Husbådehavne med 100 pladser. Store områder med plads til rekreative aktiviteter på vand og sejlerskoler for børn. Arkitektfirmaet Hasløv og Kjærsgaard har et bud på, hvordan en ny blå/grøn lystbådehavn kan placeres på Prøvesten Syd.

Juelsminde Havn kåret som Årets Havn 2022 for anden gang på 10 år

Siden 2008 har Danske Tursejlere været vært for konkurrencen årets Havn i tæt samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk. Ny pris .Årets Skulderklap gik til Brejning Lystbådehavn.

 

Havnemester i Kerteminde forebygger konflikt mellem sejlere og nye beboere

Sejlerne larmer, især deres master, mener beboere i mange havne. I Kerteminde gør man noget ved det. - Vi har jo set på andre havne, at der kan opstå problemer med naboskabet mellem beboere og sejlermiljøet, siger havnemester Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

Fortøjninger knækker som sytråde - 15 både skadet i Horsens Marina efter højvande og stormende pålandsvind

Vinden var torsdag stik øst, så den kunne få frit løb ind igennem fjorden. Det resulterede i meterhøje dønninger ind over kajen, fortæller Horsens Folkeblad, der både har filmet og taget billeder af de pressede både.