Gå til hoved-indhold
Havne
Fortøjninger kan springe når vandet stiger eller når det er storm. Her ses båd i Præstø torsdag. Foto: Anna Brinch

Fortøjningerne sprænger i stormen, men det er bådejerens ansvar at passe på deres båd, siger havnefoged

Havnefoged Søren Lykke Sørensen i Horsens er på overarbejde for at sikre, at lystbådene ikke springer løs. - Bådene er enormt pressede, og fortøjningerne sprænger simpelthen, siger havnefogeden til TV 2 Østjylland. Sejlere køber nu stort ind af fendere og tovværk, erfarer Minbaad.dk.

 

Af Troels Lykke |

Allerede tidligt om morgenen torsdag havde de første både revet sig fri. Det blev startskuddet til en hektisk torsdag - og måske flere - for havnefogeden og de mange bådejere, der har både liggende i marinaen i Horsens.

Det er bådejernes ansvar at holde styr på deres både på trods af vinden, men havnefogeden kan ikke have, at der kommer skade på bådebroer eller andre både.

- Går det galt, skal vi redde det og holde skaderne så små som overhovedet muligt, siger Søren Lykke Sørensen til TV 2 Østjylland.

Mange bådeejere var torsdag mødt op for at sikre deres både mod vinden, der allerede havde godt fat i masterne.

- Det bliver nok noget af det vildeste, vi har oplevet i lang tid. Så vi må sgu være opmærksomme, siger en af bådeejerne, Steen Lauridsen.

Stormstyrke fredag

Fredag ser vinden nemlig ud til at blive endnu kraftigere. DMI varsler stormende kuling og vindstød af stormstyrke. Det er nok til at brække grene af træer og få tagsten til at flyve af.

Det er ikke lige dét, havnefoged Søren Lykke Sørensen forventer at skulle kæmpe med, men han regner med en hård kamp mod vejret.

Køber fendere og tovværk i bådbutikker

Flere steder i landet bliver der nu købt tovværk ind for at sikre bådene, men også fendere står højt på listen, erfarer Minbaad.dk, der i går var hos Hellers i Kastrup.

- Vi har haft travlt i dag med at sælge fendere og tovværk. Det er helt tydeligt, at sejlerne vil sikre sig, siger Henning, der arbejder for Hellers.

Højeste vandstand i Haderslev

De seneste prognoser fra DMI lader vandstanden kulminere mellem midnat og klokken tre natten til lørdag med en vandstand på omkring to meter i både Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, fortæller dr.dk.

Højeste vandstand ventes i Haderslev, hvor DMI's vandstandsprognoser har op til 2,07 centimeter.

Det er historisk høje vandstande, som ikke er set i den vestlige del af Østersøen i mere end 100 år.

I den vestlige del af Østersøen ventes vandstanden på Sydøstsjælland, Møn, Lolland og Falster at nå 160 til 180 centimeter.

content-loader
content-loader
content-loader