Gå til hoved-indhold

Maxi 68 strandet på Mallorca - ejer efterlyses

Ejeren af en svensk Maxi 68 efterlyses. Båden er drevet op på land efter en storm i bugten Port de Pollenca på Mallorca.

Designer Niels Jeppesen: Fibertråde krymper 3,5 gange mindre med epoxy i forhold til polyester

X-Yachts designer og medstifter Niels Jeppesen forklarer her, at X-Yachts epoxy-skrog efterhærdes i 18 timer ved 60 grader. Epoxy i skroget gør, at de er 10 procent lettere, end hvis man bruger polyester som bindemiddel, forklarer Jeppesen.

Forudsigelse fra DMI: Sommeren kommer solrigt og tørt fra start

Juni og juli bliver varmere end normalt, spår meteorologer fra DMI i en langtidsprognose. Rekordsommeren i 2018 kommer dog næppe til at gentage sig.

Dehler 30: Tysk firma går nye veje med entype- og familebåd

Dehler 30 one design kan forvandles fra turbåd til kapsejler med enkle manøvrer. Båden er med et futuristisk look. Den forventes at sejle hurtigt. Køl stikker 2,20 meter, den er med ballasttank, dobbeltror, kulfibermast og vejer 2,8 ton. Bestiller man én før 30. juni, er der rabat, lover Dehler.

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Nu er der solgt 200 Dragonfly 28 fra Quorning Boats

Quorning Boats i Skærbæk når endnu en milepæl i deres over 50-årige historie, da trimaran nummer 200 i den populære Dragonfly 28-serie blev sendt afsted til Estland. I den nyeste performance-version er båden indrettet med et lyst og let elm-interiør. Se fotoserie.

Ny Comfortina 43 bliver tro kopi af storesøsteren

Det tyske værft fik så stor succes med Comfortina 46'eren, at designet nu skaleres ned i en 43-fods version. Det skandinaviske layout og de klassiske linjer bevares derfor i lillesøsteren. Se tegninger af båden.

90 meter 'grøn' superyacht bliver selvforsynende med turbiner

Superyachten SY300 på 300 fod og 1550 ton bliver drevet udelukkende af vindkraft og turbiner under vandlinjen. To kulfibermaster og et kæmpe sejlareal skal sikre komfortabel og effektiv sejlads.

Uheldig sejler tager strømmen fra 28.000 husstande

Halvanden time måtte lokale i Florida undvære strømmen tirsdag eftermiddag, efter at sejler ramte højspændingsledning med sin mast. Se video.

To Arcona 465'ere til Rungsted - Minbaad.dk besøger kulfiberbådene på Arcona Yachts

Vi har i denne uge været i Uddevalla, hvor vi så de to danske Arcona 465 Carbon under bygning. Værftet forklarer her, hvorfor skroget er så stift på bådene, der kommer til Rungsted til juni. Med 22 meter høje kulfibermaster vil bådene kunne komme først i de danske kapsejladser.