Gå til hoved-indhold

60-årig mand erklæret død, efter at han blev fundet livløs på en cirklende båd i Lillebælt

Redningsaktionen startede, da den øjensynligt ubemandet båd blev set sejlende rundt i cirkler, uddyber vagthavende ved Forsvarets Operationscenter.

Sjælland Rundt Sailing Week - Helsingør Sejlklub inviterer til sejlerfest med 1200 sejlere

Nu er det endelige program på plads til Sjælland Rundt Sailing Week i Helsingør. Med masser af sejlads og et brag af en koncert. Det hele starter 10. juni.

Vikingerne brugte sanserne til søs - manden bag vikingenavigation i serien ’Togtet’ på DR1 forklarer

Vikingeskipperen Esben Jessen, kendt fra ’Togtet’ på DR1, viser hvordan man selv kan blive ekspert i at bruge sine sanser til at finde vej.

Fremtidens havmiljøvogtere til Ocean Race - over 250 folkeskoleelever skal lære at beskytte Danmarks Kyster

I Havmiljøvogternes nye undervisningskoncept kæmper skolebørn side om side mod forureningen af de danske kyster. Her vil over 250 folkeskoleelever uddanne sig til ’Havfaldskaptajner’ og vende hjem med ny viden om, hvordan vi kan undgå forurening. Havmiljøvogterne var ved Ocean Race i Aarhus Havn.

Togterne på Skoleskibet Georg Stage skal evalueres selvom stort set alle eleverne kommer i job efter togter

70% af eleverne har enten afbrudte eller ingen uddannelser bag sig ved togtstart. På trods af dette er 99,5% af Georg Stages elever i arbejde eller uddannelse syv kvartaler efter endt togt, ifølge Uddannelses-og Forskningsministeriets tal.

PFAS i havskum på dagsordenen i Thy - surfere skal undersøges om de er mere udsatte

To lokale surfere har samlet penge ind for at kunne tage prøver af havskummet, som andre steder har vist sig at have meget store koncentrationer af PFAS. De to initiativtagere vil med Aalborg Universitetshospital, som ved hjælp af blodprøver finde ud af, om surfere er mere udsatte for PFAS.

Signe fortsat i Bahamas: På kryds igennem en smal indsejling i stormvejr 

Mens Signe og Henrik venter på et vejrvindue til at sejle fra Bahamas til Chesapeake Bay i USA, nyder de Abacos efter en dramatisk ankomst til den populære øgruppe. 

Sponsor-artikel: Sikkerhed til søs er en nødvendighed, ikke en mulighed

Sørg for at du har de påkrævede uddannelser og certifikater, som din båd kræver. Har du ikke det, findes der mange forskellige sejlerkurser, som giver dig den fundamentale viden. Du kan bl.a. tage sejlerkurser hos Sejlgo.

11-årige Noah brugte to år på at samle flasker nok til sin egen båd - så blev motoren stjålet

Noah har spinket og sparet for at få råd til sin egen båd. Han har samlet flasker i over to år for at samle de nødvendige 5.000 kroner. Og for et lille års tid siden gik hans store drøm endelig i opfyldelse. Så blev motoren stjålet fra båden ved Randers Fjord Camping. Men nu er der nyt i sagen.

 

Tre spækhuggere angriber schweizisk sejlbåd, der synker

En sejlbåd med en besætning på fire blev i maj angrebet så voldsomt ud for Gibraltar, at båden sank, og besætningen måtte reddes af kystvagten.