Gå til hoved-indhold

Havets Højskole mangler en sponsor

Havets Højskole i København og Aarhus er en nonprofit forening, der vil fremme interessen, kompetencerne og godt sømandsskab samt sikkerhed til søs, fællesskab og dannelse. Det skal ske ved at lette adgangen til sejlads, men højskolen mangler en sponsor, fortæller leder Marc Skjerning.

 

Hellers holder forårsmesse med bådudstyr i Kastrup Strandpark – Sejlerdage 2022

Som noget nyt holder Hellers i år forårsmessen Sejlerdage 2022 den 26. og 27. marts. Der vil eksempelvis være præsentation af den nye sejlerbog "Den sidste idiot er ikke født endnu" af Thomas Veber. 

 

Ny trend – stort salg af brugte både til udlandet, fortæller Tempo Bådsalg

Tempo Bådsalg i Ishøj Havn oplever et stort salg af brugte både til udlandet. Faktisk har salget i årets første måneder været større til udlandet end i Danmark. Kunderne kommer blandt andet fra Sverige, Polen, Ungarn, Estland, Tyskland, Frankrig og ikke mindst USA.

Sydfynske Marlin 33 produceres nu i Bulgarien og er nomineret til Multihull of the Year

Marlin 33-trimaranen, der før hed Black Marlin, har siden 2016 sejlet i de danske farvande med bådebyggeren Jan Andersen, der med båden har sat rekorder i solosejladsen Silverrudder, rundt om Fyn på 15 timer. Nu kan du stemme på Marlin 33.

Nakskov Sejlklub holder Bådudstilling Lolland Falster til marts

For første gang i mands minde arrangeres en mindre bådudstilling på Lolland Falster. Der vises brugte H-både, trolling-både, nye RIB's og påhængsmotorer samt kite, padle og kajak. Guldborgsund Baltic Race fortæller samtidig om den udfordrende sejlads.

Delfinentusiast Jesper Stig udgiver bogen Delle - et vildt venskab

I Svendborgsund har der i over to år boet en stor delfin. Det er naturligvis delfinen Delle, der fra begyndelsen opsøgte X-79-sejleren Jesper Stig Andersen, når han tog ud på sundet. Deres relation har udviklet sig til et tæt venskab. Nu er der kommet en flot bog om delfinen Delle.

Klassetjek: De unge Zoom8-sejlere er vilde med No Nonsense-lejre uden sengetider

Jolleklassen nærmest lever af de populære træningslejre, der i høj grad lader de unge stå på egne ben. Det er dog ikke alle Opti-forældre, der lader deres børn fortsætte til klassen med de løse rammer. Læs interview med klassens formand Vinding og landstræner Jarvig.

Rindoms kæreste bor 16.000 kilometer væk

Kæresten bor på den anden side af jorden, men den nye mediedarlig og OL-guldvinder, Anne-Marie Rindom får alligevel sit forhold med den australske landsholdstræner Ryan Palk til at fungere, fortæller hun til Her & Nu.

 

 

 

Kom med på Dragonfly-værftet - direktøren viser rundt

Jens Quorning direktør for Quorning Boats, der startede i 1967, viser dig rundt i produktionen, hvor du kan høre om trimaran-modellerne Dragonfly 25, 28, 32 og 40. I videoen får man også forklaring fra maste, træ og glasfiberafdelingen.

23-årig omkommet efter tragisk ulykke på Skoleskibet Danmark

Den unge mand var en del af skoleskibets besætning, der i Assens klargjorde skibet til et værftsophold. Manden faldt tyve meter ned fra riggen. Han blev erklæret død få timer efter arbejdsulykken.