Gå til hoved-indhold

Fiskekutter kæntret i Nordsjælland - én person reddet op af helikopter

Stor redningsaktion søndag i påsken. Én person er blevet reddet op af vandet, efter en båd kæntrede søndag eftermiddag i Græsted. Politiet ved endnu ikke med sikkerhed, om der var flere om bord.

 

80 sejlere kan dyste om titlen som Danmarks bedste e-sejler

I corona-tiden vinder e-sporten frem - også i sejlsportens verden, hvor årets danmarksmesterskab afvikles i weekenden den 10.-11. april. Se også film med højdepunkter fra sidste års mesterskab.

 

Et langt kærlighedsforhold - det snart genåbnede M/S Museet for Søfart sætter fokus på havet og moden

Når M/S Museet for Søfart den 21. april atter slår dørene op efter den flere måneder lange corona-nedlukning, er det med udstillingen ’OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år’ som lokkemad. Udstillingen er museet hidtil største særudstilling.

Kajak-Lasse udgiver debutbog – På eventyr i havkajak

Kajakroeren og foredragsholderen Lasse A. Bøgh deler i bogen 'På eventyr i havkajak' ud af sine personlige oplevelser, billeder og erindringer fra hans rejser med sin havkajak rundt i den smukke danske natur. En tur på 1.300 kilometer.

Ny bog om den danske flåde i 1700-tallet

I april udkommer marinehistoriker Jakob Seerups bog Flåden, der tager livtag med fortællingen om den danske flåde i 1700-tallet, om genvordighederne med nordafrikanske pirater, skørbug og engelske horehuse. Flåden er 43. bog i forlagets serie 100 Danmarkshistorier.

Hurtig og sikker montering af bådens mast - nyt forslag

Problemet med ubalance i masten er primært gældende for master med kun et enkelt salingshorn, og derfor er de sjældent i balance, når masten løftes op i mastekranen. Det giver spændende scenarier med en mand hængende i bunden af masten. Erfaren sejler giver råd.

Renoveret redningsbåd fra Sverige til Kerteminde - med opvarmet styrehus

Lige efter påske glæder den frivillige redningstjeneste i Kerteminde sig til at modtage deres nye båd - en 100 procent renoveret redningsbåd fra Sverige med opvarmet styrehus. Det fortæller Dansk Søredningsselskab.

Travlhed på havnen i Haderslev hos X-Yachts - langt mere end sidste år

Der er optimisme i bådbranchen, det giver travlhed før påske og en overvældende ordreindgang i sommeren 2020 hos X-Yachts kan mærkes på havnen i Haderslev lige nu, for der rigges og klargøres X-Yachts ”som aldrig før".

Banedanmark lukker broklap på Frederik IX’s Bro i Nykøbing F. fra 9. august

Banedanmark ser sig ikke i stand til at udskyde signal- og sporarbejderne. Ifølge myndighederne kræver det lukning af broklappen på Frederik IX’s Bro i Nykøbing F. fra 9. august med undtagelse af nogle weekender i august og i dagene før Guldborgsund Baltic Race den 26. - 28. august.

Miljøstyrelsens tips til at begrænse udledning af bundmalingens biocider

Husker du at passe på miljøet i havnen? Lægger du eksempelvis en presenning under båden, når den males eller slibes, så materialet bliver lettere at opsamle? Og fejer du det sammen og afleverer det i havnens miljøcontainer?