Gå til hoved-indhold

Kielerkanalen igen gratis at passere for lystsejlere

Sejlere vil igen i år drage fordel af den tyske, føderale transportministers melding om at passere Kielerkanalen gratis. Det sker for at øge tiltrækningskraften til kanalen i økonomisk vanskelige tider, som corona har skabt.

75 meter stål-superyacht Phocea brænder i Malaysia - nu brændt ned

Den 246-fods båd er i alvorlige problemer med brand om bord. Se nu nyt billede, hvor båden ikke ser ud til at kunne reddes. Opdatering kl. 17.15.

Træn som landsholdet: 49erFX-sejler Marie Thusgaard viser hvordan

I en syv minutter lang video inviterer Marie Thusgaard og landsholdets fysiske træner, Simon Steward, indenfor til corona-venlig træningssession. Kun få remedier er nødvendige.

L23 på vej under isen i Marstal - hvem ejer båden?

En sejler Torben Holm spørger, om der er nogen, der ved noget om den grønne L23'er, der i Marstal uden opsyn. Sig til, hvis du kender vedkommende.

Isens bæreevne varierer - men bør som hovedregel være 13-18 cm tyk

En tur på den frosne fjord eller sø kan være fristende, men bør overvejes og planlægges grundigt. DMI giver i artikel gode råd til is-sejlere og andre vinterglade danskere.

Slæbebåd Gitte Vig er nu isbryder i Limfjorden

- Slæbebåden er i fuld gang med at bryde render i Limfjorden, og så vil strømmen også fjerne noget af pakisen. Men jeg kan forsikre, at der bliver arbejdet på højtryk, siger orlogskaptajn i Søværnet, Jens Hulgaard, der også er isofficer. Det skriver TV 2 Nord.

 

Sejlerskolen Watergames tilbyder sejlerkurser som fjernundervisning

Med forsamlingsloft og afstandskrav skal sejlerskoler være kreative. Danmarks største sejlerskole Watergames tilpasser sig de nye vilkår og lancerer dueligheds- og yachtskipperkurser som fjernundervisning.

X-Yachts' tidligere ingeniør og skrappe kapsejler Niels Ditmar er gået bort

Nekrolog. X-Yachts´højt respekterede ingeniør Niels Ditmar, der gik på pension i 2010, er efter nogen tids sygdom sovet ind den 5. februar 2021. Han blev kun 72 år. I 1986 blev Niels Ditmar ansat som ingeniør hos X-Yachts og var igennem 24 år virksomhedens førende ingeniør.

Dilling og Munch Hansen købte to helt ens, hotte Arcona 465 Carbon i version II

Jens Munch Hansen og Carsten Dilling fra Rungsted er rigtigt gode venner, men også hårdeste konkurrenter. I 2019 skiftede de deres Arcona 430ere ud med en Arcona 465 Carbon, som de har været med til at udvikle. – Bådene er helt ens, siger Dilling til minbaad.dk.

Fredet fyr og en mindre del af den privatejede ø Hjelm til salg i Kattegat

Øen ligger omkring 10 kilometer sydøst for Ebeltoft, og er cirka 0,62 kvadratkilometer stor, og det er statens ejendomsselskab, der har fået til opgave at sælge fyrtårnet på øen. Fyret har indtil nu tilhørt Søfartsstyrelsen, Skriver TV 2 Østjylland.