Gå til hoved-indhold

39-årig dansker med promille på 2,06 glemte hund i Helsingborg og forsøgte at påsejle svensk kystbevogtnings-skib

'Fuck off, I'm in Denmark now', skreg danskeren til svensk politi og kystbevogtning, mens han stod på dækket af sin sejlbåd med en flaske vin. Helsingør Dagblad skriver om sagen.

Båd i vandet om vinteren: Alle skroggennemføringer bør beskyttes mod frost

Beskyttes skroggennemføringerne ikke mod frost, risikerer de at sprække ved isdannelse. Luk søventilen og fjern slangen. Hæld derefter lidt anti-freeze fra Starbrite ned i ventilen og monter slangen igen bagefter, lyder ét af tolv råd fra eksperter.

Hundested Propeller sparer 30 procent brændstof og CO2 på historiske sejlskibe

Ved at retrofitte moderne propelsystemer på historiske sejlskibe har islandske North Sailing opnået imponerende resultater ved at forbedre brændstofforbruget og CO2-emissionerne. Det er Hundested Propeller, der har leveret VP7-propellen.

Et stykke Danmarkshistorie, fyrskibet Gedser Rev, skal bugseres fra Helsingør til bådværft i Hvide Sande

Under Den Kolde Krig agerede fyrskibet Gedser Rev redningsplanke for flygtninge fra DDR. Nu sætter det historiske skib snart kurs mod den jyske vestkyst, hvor det får en større make-over, inden det igen vender retur som museumsskib.

Fransk, svensk og tysk sejlbåd får premiere på verdens største bådmesse boot i Düsseldorf

De europæiske værfter står klar til at fremvise deres seneste skud på stammen for gæsterne på boot-udstillingen, der starter den 20. januar. Blandt andet lokker Dufour, Hallberg-Rassy og Hanse Yachts med nye og rummelige sejlbåde.

Ny Sun Odyssey 350, med cool negativ stævn, har mere volumen end forgængeren 349

Sun Odyssey 350 er lidt over 32 fod lang men med et integreret bovspryd til anker og beslag til code one-sejlet, stiger længden til 35 fod for den 5.7 tons turbåd fra det franske værft, Jeanneau. Båden, der kan fås med el-motor, får premiere på boot-udstillingen fra 20. januar i Düsseldorf.

 

Danmarks Idrætsforbund sender dybfølt tak til Dronningen

Det kommende tronskifte giver anledning til at rette en stor tak til H.M. Dronningen for hendes opbakning til dansk idræt. Udover protektoratet for DIF, har Dronningen ved flere lejligheder meget synligt bakket de danske atleter op, når de har repræsenteret de danske farver i udlandet.

Dragonfly 40 dobbelt vinder af amerikanske Boat of the Year priser 2024

Quoring Boats i Skærbæk har gennem tiderne fået et hav af priser for deres tjekkede trimaraner. Det danske firma fik i denne måned to priser mere. Dragonfly 40 tog pris fra Cruising World, mens Dragonfly 40 Ultimate tog pris fra Sailing World.

Borghegn 45 - Min Båd med Nicolas Bødker: Velsejlende 18 tons stålbåd designet af Arne Borghegn

Her møder du Nicolas Bødker (55) fra København Sejlklub og "Bifrost", en 45-fods stålbåd designet af Arne Borghegn. Bødker er på vej mod Middelhavet, men ligger lige nu i Camaret-sur-Mer og venter på godt vejr til at krydse Biscayen.

 

Albin Accent 26 - Min båd med Frederik Østergaard: Båden er nem at sejle alene og der er fin komfort  

Her møder vi 22-årige Frederik Østergaard, som ejer en Albin Accent, der ligger i Træskibshavnen i Aarhus, hvor han sejler små ture med venner og familie. Bådtypen vandt VM i ¼-tonsklassen i 1974.