Gå til hoved-indhold

Ny katamaran i aluminium skal være verdens mest bæredygtige sejlbåd

Kampen mod glasfiber og plastic er også sat ind i bådindustrien, hvor katamaranen Vaan R4 næsten udelukkende nu bygges af recirkulære materialer. Det gælder også skroget, der bygges i aluminium fra Hydro. Hvert år brændes 78.000 både i Europa.

Brancheboss: Svært at få bådebyggere til danske bådværfter

Det mener Jens Quorning, formand for brancheforeningen Danboat, der hører under Skib & Båd. - Bådebyggere er dygtige og kreative, men forlader bådbranchen, forklarer flerskrogsproducent Jens Quorning til minbaad.dk.

Fredericia-udstilling bliver den største i ti år med 28.000 kvadratmeter

- Med et udstillingsareal på 28.000 kvadratmeter bliver årets bådudstilling den største i de seneste ti år, fortæller Søndergaard til Fyns Amts Avis, der har fokus på fynske udstillere.

Niels Jeppesen: Færre sejler kapsejlads i dag - derfor er X4⁰ let at trimme

Det fortæller chefdesigner Niels Jeppesen fra X-Yachts om den nye X4⁰, da vi interviewede ham fornylig.

Peter Westfal vender tilbage til Elvstrøm Sails

Det er ikke første gang, Peter Westfal træder ind ad døren på loftet i Aabenraa. Efter en årrække som sælger hos North Sails, flere års erfaring fra Nordic Mast og senest som partner i FurlerBoom, er sønderjyden nu tilbage hos den røde krone.

Youngsters: Nye værtsbyer byder velkommen til tre camps i 2019

Om et par måneder samler Youngsters-konceptet atter de unge sejlere. Det sker i Hellerup, mens Hou og Sundby dannerne rammerne om de to sidste camps. Samtidig vil der være to Youngsters-hold ved de fire 2. divisionsstævner i Sejlsportsligaen.

 

 

Sæt fokus på dit talent - tre professionelle inspirerer på WOW-møde i marts

Women On Water skyder året i gang med netværksmøde i Sejlsportscenteret i Aarhus den 29. marts. Her rettes blikket mod talentet og dets mange individuelle afskygninger.

Topdanmark ligestiller sejlere i sagen om kaskoafgiftsnedsættelsen

Fra 1. februar 2019 faldt statsafgiften på sejlernes bådforsikringer fra 1,34 % til 1,00 % af forsikringssummen. Men det er ikke alle, der umiddelbart fik glæde af nedsættelsen her og nu. Derfor tog Topdanmark sagen i egen hånd.

Danmarks Idrætsforbund indstiller den internationale sejlunion til kvindepris

World Sailing er takket være DIF kommet i spil til prisen IOC Women and Sport Award. Årsagen er unionens markante tiltag for at styrke kvinderne på både det sportslige og politiske plan.

DMI fjerner femdøgnsprognosen - det kan fiskerne ikke lide

På de sociale medier lægges der ikke fingre imellem med vrede kommentarer over DMI's nye hjemmeside og aflivningen af fem-døgnsprognossen. DMI: Alt nyt har en indkøringstid. Se her en video af, hvordan DMIs nye hjemmeside bliver.