Gå til hoved-indhold

Mit fristed er blevet en fare for mit helbred og min fremtid på grund af PFAS - fortæller surfer Jeppe Thomsen

Igennem hele mit liv har jeg badet, surfet og sejlet i foråret, sommeren, ja faktisk hele året rundt. Utallige timer har jeg tilbragt i vandet, og de seneste års opdagelse af PFAS, per- og polyfluoroalkyl-stoffer, i vores drikkevand har sat en masse tanker i gang hos mig, skriver Jeppe Thomsen.

Sådan monterer du din båds presenning med mast på - gør det på en stille dag med en ven

Det er efterår og presenningen skal på. Thomas Iermiin fra GP Covers viser her på en 35 fods Elan i Egå Marina, hvordan man monterer en let, åndbar fibertex-presenning, når båden er på land og masten er på. Se minbaad.dks video og få gode tips.

Dønninger fra Molslinjen betød at frivillige fra Nordfalcken kunne trække løsrevet lyserød båd fri

- Det var rent held, at vi kunne få den fri. Vi trak og trak, men der skete ikke noget. Så kom der fire dønninger fra Molslinjen, og så fik vi den fri og efterfølgende tømt for vand, siger Mads Thøger Jensen, der er stifter og formand for Nordfalcken, skriver TV 2 Østjylland.

Forsheda fortøjnings fjedre bliver nu miljøvenlige 

De nye miljøvenlige Forsheda-gummifjedre, der nu bliver med 60 procent bæredygtigt materiale, kan fås hos den lokale bådudstyrsforretning fra foråret 2024.

Museet for Søfart fejrer 10 år med ny udstilling i oktober med modelskibe i alle størrelser

M/S Museet for Søfart i Helsingør får en ny fast udstilling "Skibe på stribe" - en verden af skibsmodeller fra gulv til loft og en parade af små skibe med store fortællinger. Udstillingen fra 7. oktober bringer museets samling af skibsmodeller og deres 400 års søfartshistorie helt frem i lyset.

 

Birgit og Lars så delfiner for første gang - forventede ikke det skulle ske i Isefjorden

Birgit Mikkelsen og Lars Mikkelsen fra Ringsted var ude og sejle i Isefjorden ombord på deres 40 fods Jeanneau, der går under navnet "Dolphin". Her fik de en unik oplevelse som de har sejlet efter i mange år, nemlig af se delfiner.

 

Jan Hovald Petersen var på sidelinjen til Ungdoms-DM i Frederiksværk i Optimist, Zoom, Europa og Ilca

At deltage i et sådant DM arrangement var en gammel drøm – det skete aldrig. Jeg var vel ikke god nok?, blogger Jan Hovald Petersen om sidste weekends ungdomsmesterskab i Frederiksværk. Læs Jans reportage fra sin hjemby. Det var anderledes end da han sejlede jolle i 50erne og 60erne.

Ny stærk LED-lanterne fra Norby Marine i retro-design - lover 50.000 levetimer

Hvis du overvejer at skifte dine gamle lanterner ud, så kommer Norby Marine fra Jyllinge med et bud på led-lanterner, der garanterer en levetid på 50.000 timer og lanternerne passer til de fleste gamle lanternebeslag, fortæller grossist Peter Visby fra Scanmarine.

12.524 besøgte Copenhagen Boat Show 2023 i Ishøj Havn - næsten samme besøgstal som i 2022

Tempohuset og brancheforeningen SKIB & Båd er tilfredse med den flydende bådudstilling i Ishøj i august 2023. - Trods det for bådbranchen lidt langsommere marked er vi glade for at så mange fandt vej til årets udstilling, lyder det fra arrangørerne om udstillingen, der kører igen i 2024.

Comfort Commander 32 - min båd med Bertil og Gustav: Rummelig og god på åbent hav

Vi vil i denne nye artikelserie besøge forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi de to 21-årige, Bertil Konow og Gustav Bindslev Rosentoft på deres Comfort Commander. Lige nu er de i Nordsøen og er på vej mod Middelhavet.