Gå til hoved-indhold

Ny NSX serie fra North Sails Collection - sejlertøj til kystnær sejlads

North Sails Performance collection har nu sendt deres første ikke GORE-TEX sejlersæt på markedet. Den nye serie er døbt NSX. 

Lyø Escape i august udvider med musikfestival

Efter tre udgaver af kapsejladsen Lyø Escape efter devisen; ”Sailing in the Daytime Socializing at Night” udvides de kulturelle tilbud i år. Første skud på stammen er musik-eventet ”Escape Festival”. Deltager man i sejladsen på cirka 20 sømil er adgang til musikarrangementer inkluderet. 

Søfartsstyrelsen: Har du mere end 12 gaster ombord er det et passagerskib

Hvornår er der tale om gastesejlads og hvornår drives der virksomhed på havet? Cille har talt med Søfartsstyrelsen, som hjælper os med at blive klogere på reglerne for gastesejlads.

Svanemøllehavn: Sejlklubben Sundet vil ligestilles økonomisk med sejlklubberne Frem og KAS

Hvordan kan samarbejde og fællesskab mellem tre sejlklubber fremmes, når vilkårene og den økonomiske støtte er vidt forskellig? Det undrer Sejlklubben Sundet sig over og kæmper nu for at skabe retfærdighed.

Linjett fylder 50 år og inviterer til jubilæumsfest - oplev den prisvindende Linjett 39

I 1973 blev den første Linjet lanceret. Derfor inviterer Linjett til åben værft og jubilæumsfest 11. august 2023 på Linjett værftet i Rosättra, nord for Stockholm. European Yacht of the Year 2023-vinderen Linjett 39 kan også ses og både kan testes.

Dansk SailGP-hold og Kongelig Dansk Yachtklub vil udvikle fremtidens foilende stjerner

Samarbejdet, der netop er begyndt denne sommer, vil omfatte lanceringen af et dansk ungdomsfoilinghold, der skal konkurrere mod nogle af de bedste unge talenter i Europa på et af sejlsportens mest ikoniske steder.

De går blandt de gråhårede - hvordan kan man lokke nye sejlere fra dette århundrede til?

KOMMENTAR. En gåtur igennem havnen afslører tendensen, som vi ser rundt i landets sejlklubber. Der mangler unge medlemmer og aldersgennemsnittet ligger i den høje ende. Det er ikke for at fornærme de gråhårede og erfarne sejlere, men hvor bliver de unge af?

Skolesejlads i Ligabåde under Sjælland Rundt Sailing Week - vil have flere unge i sejlsporten

6A fra Mørdrup skole i Espergærde, i alt 21 elever og to lærere, fandt mandag vej til Helsingør Sejlklub. Her skulle klassen prøve kræfter med Sejlsportligaens både. Alene det med at gå om bord var en udfordring. Nordea støttede projektet med 30.000 kr., og Helsingør Kommune støtter også.

 

Heidi Manøe brød ud af hverdagen og sejlede den halve jord rundt i et rejsende bofællesskab

- Drømmer du om eventyr på verdenshavene, så er dette bogen til at blive inspireret til at tage aktion. Hvis du vil det nok, så er der en vej derhen, fortæller langturssejler Hannelore Dörners i forord til bogen "Kaptajn". Cille Rosentoft bringer snart en anmeldelse.

Danske Tursejlere vil inspirere til de Blå Oplevelser med ny flot hjemmeside

- I tekst, video og fotos får du en guide til 40 geografiske områders oplevelser, aktiviteter og dyreliv i Danmarks kystnatur, siger Sune Abelgren Olsen fra tursejler-organisationen