Gå til hoved-indhold

Mand overlever 15 timer i vandet - faldt i fra krydstogtskib

En 28-årig mand, som har været savnet fra et krydstogtskib i Den Mexicanske Golf, er blevet fundet i live efter omkring 15 timer i vandet. Det skriver den amerikanske kystvagt for det pågældende distrikt på Twitter.

Sand får Spækhuggere til at stoppe angreb på ror

Et spækhuggerangreb på en svensk sejlbåd ser ud til at være blevet afvist med sand ud for Portugals kyst. Fiskere kom med det simple, men måske effektive råd

 

Nico Martinez skyder TP52-foto og vinder ​​Mirabaud Yacht Racing Image award 2022

Den spanske fotograf Nico Martinez tog verdens bedste sejlsportsfoto 2022, da han skød et billede under TP52 World Championships i Cascais. Aarhus-fotograf Peter Brøgger nåede helt i finalen med Nacra 17-foto. 150 fotografer fra 29 nationaliteter deltog.

Ny Bavaria C46 kommer i 2023 med et cool look

Familiebåden Bavaria C46 kombinerer den generøse Bavaria-plads om bord med karakteristiske chines i agterstævnen og Bavaria V‐stævn, som der også er på Bavaria C38 og C42. Det fortæller den danske importør, Dansk Marine Center.

 

Xc 47 med semi-dæksalon er begyndelsen på ny generation af X-Cruising

Konceptet er bygget efter et ønske om at imødekomme det voksende antal sejlere, der leder efter en ægte bluewater cruiser til at sejle ud i verden med. Xc 47 lanceres i begyndelsen af ​​2024. 'Måske den bedste cruiser vi har bygget nogensinde', siger X-Yachts.

Sejlerjobs hos Quorning Boats - mangler rigger og elektriker til at bygge Dragonfly

- Vi mangler stadig at få et par af de sjove og spændene stillinger besat, hvis man kan lide at arbejde med nye både og grej, fortæller direktør for Quorning Boats, Jens Quorning.

Dansk Sejlunion har ikke gjort indsigelser mod 26 gigantiske havvindmøller i Køge Bugt

Parken Aflandshage, der i 2026 skal være 8 kilometer fra Stevns, er ikke populært blandt sejlere. Her forklarer direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche til minbaad.dk om deres holdning til vindmølleparken. Der skal fx være mindst 20 meter under nederste vingespids.

26 havvindmøller med en højde på 220 m er på vej otte kilometer fra Stevns - borgmester er stærkt utilfreds

Havmiljøet. Europas største fugletræk. Den ubrudte horisont. Et muligt farvel til den mørke nattehimmel. Det fylder i tankerne for Henrik Urban Dam Nielsen (S), borgmester i Stevns Kommune, der ligger ud til Køge Bugt, skriver Jyllands-Posten. Møllerne vil være i drift i 2026.

Sponsor-artikel: Lån penge til en båd: Sammenlign de bedste lån online

Når du skal finde det bedste lån til en båd, er det en god ide at sammenligne lånene, hvilket du nemt kan gøre online. Det gør du ved at lave en ansøgning om lån hos en af de forskellige sammenlignignstjenester, der findes.

A.P. Møller Fonden giver 88 mio. kr. til nyt maritimt uddannelsescenter til sejlmager og bådebygger i Helsingør

Der mangler hænder i den maritime industri. Og bevillingen bidrager til at omdanne Hal 19 i Værftshallerne på det tidligere Helsingør Skibsværft til et ambitiøst center for bådebygger- og sejlmageruddannelserne og et nyt skolehjem for eleverne på U/NORD.