Gå til hoved-indhold

Harry Hallberg startede Hallberg-Rassy i 1944

9.400 Hallberg-Rassy på mellem 24 og 64 fod er bygget i 70 år i den svenske skærgård. Fra 1963 blev bådene ikke længere bygget i træ. Hallberg-Rassy har i dag en egenkapital på 300 mio. kr.

Søfartsstyrelsen vil straffe fartsyndere hårdere

Hvis det står til Søfartsstyrelsen, så skal skrues grundigt op for straffen for at opføre sig tåbeligt til søs.

Danske Dragonflys udstilles i London - ny båd på vej

- Dragonfly 28 Sport og Dragonfly 32 Supreme udstilles på London Boat Show, der er reduceret på sejlbåds-siden, fortæller Jens Quorning. I Düsseldorf fra 18. januar vises tegninger til ny båd.

Monsterbølger på vej mod Europa efter amerikansk vinterstorm

Et massivt lavtryk over USA har sendt enorme bølger i retning mod Storbritannien, Portugal og Frankrig. Bølger på over 23 meters højde kan være på vej.

Gæt et fyrtårn

Dedikeret flerskrogsejler Lars Oudrup har mødt dette fyrtårn. Kan du gætte hvilket?

 

 

Foto: Lars Oudrup

 

Sådan sejlede 50-årig ind i bro - nu er han fængslet

I Norge er en mand nu i fængsel, blandt andet for at sejle beruset i en 47 fods sejlbåd. Kort tid efter røg manden i håndjern i Tønsberg.

Københavnerbåden Pi 14 har nu fået kahyt

Bådebygger Jørgen Jensen forklarer her om den ultra lette Pi 14, der gerne skulle flyde 14. marts, siger bygherre Michael Larsen. Minbaad.dk var atter forbi det lille bådværft i Svanemøllehavnen.

Reese Marin bliver mere international

Bådforhandleren i Aabenraa åbner nu afdeling i Hamborg, med 25-årige Kasper Reese. En salgsafdeling i Østrig er også etableret. - Det gør det lettere at sælge brugte både, siger Henrik Reese.

Svensk solo-sejler savnes efter kurs mod Danmark

Nytårsaftendag forlod en sejler Malmö og nytårsaften så man sejleren udfor Göteborg, på vej mod Frederikshavn, men han dukkede aldrig op. Fly skal nu finde sejleren på 40 fods båd.

Jesper Bank ser lysere på bådbranchens vækst i 2014

- For to-tre år siden kunne ingen tage beslutninger. Det er ændret nu, siger Jesper Bank fra Elvstrøm Sails, der nu har sorte tal i regnskabet. Palby-boss Bjarne Carlsen ser også gode tegn.