Gå til hoved-indhold

Malene sejler med turister med Hørby Båden på Holbæk Fjord

Malene bor på sin båd og sejler for lidt i den. - Som så mange andre sejlere har jeg svært ved at gå i land. Især når sommeren er så skøn, som den har været i år. Derfor er jeg begyndt at sejle med turister på Holbæk Fjord, for så er jeg sikker på at få sejlet til hverdag, blogger hun.

Lyn ramte masten på båd og kortsluttede elinstallationer

En sejlbåd, der ligger i havn i Skærbæk, tiltrak sig forleden uønsket opmærksomhed under uvejret.

Sæby Redningsstation henter sejlbåd med knækket mast efter kraftige byger med vind

Redningsstationen slap for at kappe mast og rig, og lade det gå overbord. Herefter bugserede redningsfolkene sejlbåden ind til Sæby, og lagde den til kaj.

Sejlskibet Lulu viser dramatisk foto da 50 fods båd dykkede til bunds i Stillehavet - besætning nu i Danmark

For knap en måned siden påsejlede Lulu, en Beneteau Ocean 50 to hvaler i Stillehavet. Skaderne var så voldsomme at Lulu stod ikke til at redde, hvorefter besætningen gik i redningsflåden og Lulu sank. Deres nye skal opkaldes efter containerskibet, der reddede dem. Se dramatisk foto på instagram.

Nu kan man blive ejer af en lille Swan: ClubSwan 28

Det finske værft har succes med sine højteknologiske kapsejladsbåde under navnet ClubSwan. For et år siden lancerede de en ny 43-fods, mindre ekstrem end sine søskende. Nu udvides programmet med endnu en nyhed, ClubSwan 28, der sejles af fem personer.

 

Fiskerbåd brænder i Hirtshals - se brandslukning

Fiskerbåd med styrehus brændte torsdag ved Hirtshals Havn, og selvom Nordjyllands Beredskab hurtigt fik branden under kontrol, så er bådens styrehus og en del af dækket helt udbrændt. Dog flyder skroget fortsat, oplyser indsatsleder Jørgen W. Pedersen til TV 2 Nord.

Ingeniør Jan Hovald Petersen ny blogger på Minbaad.dk - har fokus på teknik og grøn livsstil

Jan, B31-sejler fra Frederiksværk skrev til os: Netmediet Minbaad.dk er et godt medie – MEN der mangler noget vigtigt – noget om vigtig ny teknik – især i disse forandringstider, hvor grønne løsninger og mere bæredygtighed er i fokus.

Ny fritidssejler-uddannelse: Speedbådsbeviset tæller ikke længere som bestået Praktisk prøve i Duelighed

Minbaad.dk har talt med Finn Jørgensen fra Københavns Sejlerskole. Han fortæller om den nye bekendtgørelse 666 af 31/05/2023 vedr. fritidssejler-uddannelser. Bekendtgørelsen vil få indflydelse på sejlere, der tager en fritidsuddannelse og specielt for dem, der har taget speedbådsbevis.

Sikkerhed handler om at passe på hinanden - SejlSikkert med nyt opråb til sportsudøvere på vandet

Med årets kampagne sætter SejlSikkert blandt andet fokus på de selvorganiserede vandsportsudøvere. Samtidig er der foruden det fysiske materiale, også nyt materiale rettet mod sociale medier, så det stærke budskab om sikkerhed til søs kommer bredt ud i både havne, klubber, på stranden og på de…

Anna gør klar til sommerens sejlads - VHF kursus, renovering af pantry og klargøring

Tiden går, klokken slår. Det er nu anden sæson er jeg er bådejer af Vendela, en LM 22 i Vordingborg. I år har det vist sig at være en meget anderledes sæson, da jeg i vinters hoppede med hovedspring ud i endeløse af renovationer og reparationer, fortæller 20-årige Anna Brinch fra minbaad.dk.