Gå til hoved-indhold

Lærlingene Emma og Jonas får anderledes opgave: Skal bygge 125 år gammel smakkejolle

De to lærlinge bliver udfordret på Lillebælt Værftet. Her skal en aldrende jolle genopføres, så den står klar i jubilæumsåret i 2023.

Miljørigtig kæmpe trimaran Domus på 40 meter - 783 kvadratmeter fordelt på to dæk

Van Geest Design og Rob Doyle Design præsenterer et nyt 40-meters trimarankoncept, Domus. Båden har en indvendig volumen, der kan konkurrere med en 60 meter motoryacht og sigter mod at blive den første 'nul-emission' yacht over 750 GT.

 

Sejlere søsætter appen Repair Hero til reparationer og vedligehold

En gruppe lystsejlere med en tidligere Løvens Hule-deltager i spidsen har udviklet en app, der skal gøre det både lettere, hurtigere og billigere at finde kvalificeret hjælp, når skuden er læk, sejlet er flosset, eller motoren går i stå.

 

Malene og Lasse sælger hus og flytter i 16 meter lang ferrocementbåd i Holbæk

Min mand og jeg har længe haft en drøm at flytte ombord på en husbåd. Ikke en ponton med en villa, men en båd man også kan bruge til at sejle på tur med. Egentlig ville vi gøre det om fem år, men pludselig var båden der, og så blev planerne rykket frem. Se også video med båd.

Kultur-sejlads for de 6-16 årige i klinkbygget Smakkejolle i Middelfart i uge 26

Børnene får en kulturel og naturoplevelse, indsigt i en lokal kystkultur, hvor klinkbygningstraditionen er rundet af, samt den specifikke sejltradition, som smakkejollerne repræsentere. Der sejles i uge 26, men Onsdag 29 juni er reserveret til sejlads med Ukrainske børn

Giv sommergarderoben et twist med anderledes Dockside-sko

Siden 1970'erne har klassikeren Dockside været en sikker vinder på havnen. Nu føjes et sommerligt look til den populære sejlersko.

Palma International Boat Show er nu blevet et besøg værd med 600 både - besøgstal steget med 50 procent

Vi var på bådudstilling på Mallorca i slutningen af april 2022 med 32.000 andre. Noget af en øjenåbner. Udstillingen i Palma de Mallorca er vokset med mange nye bådtyper. Store værfter tager nu messen seriøst. Vi fandt flere nyheder og så også brugte superyachts til salg. Se galleri.

 

Fragtskib med 100 containere skal kunne sejle 8 knob for sejl

I den forværrede klimakrise bliver shippingbranchen mere og mere dynamisk. Alternative måder at sejle på får en chance. Seneste eksempel er skibet ​​Windcoop i Vendée Globe-mekkaet i Lorient, Frankrig. I 2025 skal skibet være færdigt.

Ny First 36 er let og veldrejet - linjer fra Class 40

Se ny video af den tjekkede, slovenske båd, der har alle de rigtige nøgletal, fx lav vægt og dyb køl, hvis du vil frem under tur eller kapsejlads. Importør Per Cederberg har store forventninger til First 36, der er tegnet af kultdesigner, som også slår streger til Class 40- og IMOCA 60-både.

76 fods historisk stålbåd Talisman renoveret på HCC Bådeværft i Marstal

Med Talisman-etiketeret vin i glassene, Stig Rossen som konferencier, hyret event-fotograf og premiere på kunstnerisk tegnefilm var der lagt op til en præsentation af de eksklusive, da en stålbåd fra 1920 blev vist frem efter en totalrenovering.