Gå til hoved-indhold

Svendborg Museum holder udstilling om navigations skolernes historie - se den på Danmarks Museum for Lystsejlads

Svendborg Museum åbner ny udstilling på havnen i Svendborg den 18. maj. Udstillingen ”På rette vej” har fokus på navigations skolernes historie i Svendborg. Fra 1852 til 2023, hvor SIMAC åbner ny skole på Svendborg Havn.

Malene: Sandwich smager bedst med bundmaling i håret

Foråret har ramt Danmark, og rundt omkring i havnene myldrer det igen af liv. Bådene bliver pudset og poleret, og stemningen er i top. Min mand og jeg bor på vores båd, der ligger i vandet, forleden fik vi mulighed for at finde arbejdstøjet frem, fortæller Malene Wilken.

Drømmebåden var i Sverige: Unge Gustav og Bertil har fundet deres båd: En Comfort 32 Commander

Med tre måneder til afgang til Middelhavet, har de 20-årige Gustav Rosentoft og Bertil Konow nu underskrevet en købsaftale på den båd, der skal være deres hjem det næste år. En Comfort 32 Commander, som i denne uge skal sejles hjem fra Malmø.

Da Kim Johansen blev reddet på åbent hav ud for Somalias kyst i en Bavaria 47 han forlod - se TV 2 dokumentar

60-årige Kim Johansen fra Nørholm var lige begyndt på sin jordomsejling, da tingene begyndte at gå galt. Først mistede han sejlene i en storm og så satte motoren ud. Kim var pludselig fanget alene på åbent hav ud for Somalias kyst i det Indiske Ocean.

Smykkeskrin til søs: Kerteminde-sejler Jørgen Sunke var seks år om at restaurere en 109 år gammel 8-meter R-båd

Ylva-sejleren fra Kerteminde, Jørgen Sunke, har gjort verden smukkere med sin 8 m-R-båd. I 2016 fik han båden gratis mod at love at redde den. Men gratis var den bestemt ikke. Ud over 7.500 arbejdstimer har den også kostet et betragteligt beløb i materialer, skriver Fyens Stiftstidende. Se før og…

Anna Brinch 20 år og bådejer - ny skribent på minbaad.dk

Da jeg var 18 år, fik jeg den skøre idé, at jeg skulle være bådejer. Mine forældre kan ikke sejle og jeg har aldrig været på en sejltur før. Men en båd skulle jeg have, og i efteråret 2021 fandt jeg Vendela, en LM 22, fortæller Anna Brinch fra Vordingborg. Hun er nu skrivende på minbaad.dk og…

Thomas Veber er bag en ny guidebogsserie til Europas floder og kanaler

Hvis du drømmer om at sejle på Europas kanaler og floder, vil du elske den personlige guidebog "Tyskland og Luxembourg" Bogen er skrevet af en erfaren sejler, der efter 31 dage i sin 17 fods motorbåd, tager dig med på en rejse gennem Tyskland og Luxembourg og viser dig de smukkeste steder langs…

Kommentar fra Jannick Siebert på vegne af Nord & Syd: Båden gennemgået af professionelle

Vi bringer her en kommentar fra Nord & Syd skrevet af Jannick Siebert. De har forholdt sig til kritikken fra tidligere gaster. - Vi har en intern adfærdspolitik, som skal sikre at både gaster og skippere trives ombord, da fællesskabet er det absolut vigtigste for os, lyder det bl.a. fra Jannick…

Elvstrøm Sails mangler folk til salgskontoret og produktionen

Elvstrøm Sails har god fart på salget, og der er rigtig travlt i hovedkvarteret i Aabenraa. Elvstrøm Sails mangler derfor forstærkninger og er i øjeblikket på jagt efter en ny Key Account Manager til salgskontoret. Der mangler også en mand/kvinde i produktionen.

Delfinen Delle er måske rykket fra Svendborg til Nyborg efter tre års ophold ved Sydfyn

Er Svendborgs nyeste vartegn og svømmende kulturambassadør delfinen Delle forsvundet, eller har han blot udvidet sit revir? De seneste dage har der været endog meget langt mellem Delle-observationerne, og det kunne tyde på, at Delle er svømmet fra reden, skriver Fyns Amts Avis.