Gå til hoved-indhold

Kendis-hvalrossen Freya var sur: Jagtede badegæst

Nu er den 600 kilo tunge hvalros igen på spil. Torsdag formiddag melder politiet i Oslo nemlig, at den aggressive hun-hvalros har jagtet en badende gæst ved halvøen Kadettangen vest for den norske hovedstad, skriver Ekstra Bladet.

Tre nordmænd i speedbåd drev rundt ude i Skagerrak - ingen vidste hvor de var

Norsk kystvagt kunne ikke finde ud af, hvor den lille speedbåd (med motorstop) befandt sig - kun at det var langt ude i Skagerrak mellem Skagen og Kristiansand, skriver Nordjyske, men så kom en Skagen-trawler til undsætning. - Husk nu AIS, GPS og VHF, når I sejler ud, siger fiskeskipper.

Østjyllands Politi måtte redde surfer der ikke kunne sætte sejl langt fra kysten

Fredag eftermiddag var Østjyllands Politis maritime patrulje på kontrol på vandet ud for Egå. Det var et held for en windsurfer.

Bådværft alvorligt ramt med russisk S-200 antiluftskyts missil

Den ukrainske bådindustri led forleden et alvorligt slag. For første gang i flere måneder ramte et missil en bådproducents produktionsanlæg. Det er gummibådsproducenten MS Marines fabrik i Mykolaiv i det sydlige Ukraine. Artikel opdateret 3.8.22.

 

Skipper fik ildebefindende og faldt om på motorbåd ved Lyø - ingen andre om bord var sejlere

Motorbåden ”Julle” var på tur fra Fynshav til Lyø. Bådens skipper havde inviteret fire med på sejlads. Pludselig får skipperen et ildebefindende og falder om på båden. De fire andre, der er med båden alarmerer via 112, fortæller kaptajnløjtnant Henrik E. Elborough.

Kertemindes havnechef efter 40 grundstødninger: Selvfølgelig skulle der have været bedre markering

- Selvfølgelig skulle der have været bedre markering. Det havde mindsket mange frustrationer. Men det vi havde, det var godkendt, siger Søren Therkelsen, havnechef i Kerteminde. Entreprisens holdning er, at det hele var klart markeret.

Italienere raser over dødsulykke: Som SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil

Italienere er vrede over dødssejlads med 36 knob: »Som en SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil« Det vækker vrede og forargelse i Italien, at en dansk motorbåd sejlede direkte ind i en sejlbåd. En gallerist blev dræbt og en berømt gymnastikinstruktør formodes druknet.

Hvalrossen Freya fylder meget i Oslos gæstehavn

Ikke nok med, at hvalrosssen går ind i små både for at solbade uden varsel. Freya gør det på en ret højtidelig måde uden nogen form for følelse af, at alle både ikke altid har de rigtige dimensioner. Flere motorer og både er blevet beskadiget. Se video.

Sønderjysk motorbåds-sejler sigtet for uagtsom manddrab efter dødsulykke i Italien

En italiensk mand ombord på sejlbåden blev dræbt i ulykken, mens en italiensk kvinde fortsat er savnet på strækningens 100 meter dybe hav. Se TV 2s video af den ødelagte sejlbåd.

Oyster 37 One Ton er en flot dame med tykke kinder (fribord)

Bliv klogere på en britisk klassiker: Oyster 37 blev konstrueret i midt 70'erne af Don Pye of Helman and Pye. Der blev bygget 43 både og ifølge Oyster værftet forlod den sidste Oyster 37 værftet i 1983, og det var vores, fortæller sejler-bloggeren Mette Leth fra Vejle.