Gå til hoved-indhold

Den grønne omstilling rammer den blå sport: Ny bæredygtighedspris til sejlklubber og projekter

Som blå sport har sejlerne et medansvar for havet. Derfor indstifter Dansk Sejlunion en ny bæredygtighedspris, der skal motivere havets brugere til et større grønt fokus.

Ny Hallberg-Rassy 400 med større cockpit

Den nye Hallberg-Rassy 400 bliver med dobbelt rat, en moderne og effektiv skrogform og med dobbelt ror samt en let håndterbar rig. Samtidig er cockpittet blevet større, forklarer Hallberg Rassy i Sverige. Båden flyder til august.

 

Blå Oplevelser: Danske Tursejlere vil formidle natur-og kulturoplevelser - Nordea-fonden støtter

Ambitiøst projekt fra Danske Tursejlere vil formidle natur-og kulturoplevelser ved de danske fjorde og kyster. Nordea-fonden støtter med 1,5 mio. kr. ud af det samlede budget på 2,5 mio. kr.

Den solide Grinde er eksporteret til hele verden

Grinden, tegnet af Peter Bruun, er lidt underrigget, så den passede ind i IOR-reglen som halvtonner i 1974. Ortopædkirurg Allan Rye fra Samsø fortæller om sin båd, der er bedst på kryds.

Capri Sun-milliardærens superyacht smadrede i slowmotion ind i havnefront på caribisk ø

Den turkisfarvede yacht på 77 meter smadrede med lav fart ind i havnefronten ad to omgange og pløjede sig nærmest i slowmotion gennem flere broer og både, inden den blev stoppet. Det var angiveligt en computerfejl, der var skyld i, at motoren ikke kunne slå bak.

 

 

Vi tester den 39 kilo lette kulfiberbåd AS Tender 340 - et stærkt alternativ til RIB

Tender til din båd. Vi har været i Werder nær Berlin for at teste den kun 3,4 meter lange, tyske AS Tender 340. Den lette kulfiberbåd er til kystnær sejlads. Man sidder højt, og båden er stabil - også når man står op i den.

H-35 - den store H-båd - smal hårdtvejrssejler med god plads

Finsk H-35 fra 1975 er kun 2,6 meter bred og bjærger sig godt i hårdt vejr, forklarer den 78-årige sejler Henning Kristensen fra Roskilde. Han valgte BB 10-meter og Ylva fra, da H-35 har mere plads.

 

Isbåde-sæson er slut i Danmark - men 72-årige Dan W. Petersen nåede at sejle 90 km/timen

- Jeg sejlede nok 90 km/t på det hurtigste, som de ses i videoen. Isen var mindst 12 cm tyk på Arresø den dag i februar '21. Min turbåd på filmen har kostet 75.000 kroner, og jeg har 30 skøjter til mine to isbåde, forklarer Dan W. Petersen fra Dragør til Minbaad.dk.

 

En af verdens største lystbådeproducenter Beneteau må nedsætte produktion efter cyberangreb

Men cyberangrebet på Beneteau-koncernen vil ikke få de store konsekvenser. - Vi vil muligvis se forsinkelse af levering af både på en uges tid, siger den danske importør Jakob Sørensen fra Risbjerg.

11 reddet fra døden og 190 nødstedte hjulpet til søs af danske redningsstationer

Det viser tallene for 2020, som netop er blevet gjort op. De gør det samtidig klart, at redningsstationerne udførte 293 aktioner og gav assistance til skibe og fartøjer i 188 tilfælde, fortæller Forsvaret.