Gå til hoved-indhold

Redningsbåd på Vestkysten får sejlforbud - kan tage vand ind under aktion

Det er ikke forsvarligt at tage på havet i Thorsmindes MRB 35. Det står klart, efter at Kystredningstjenesten forleden udførte et tjek på den 50 år gamle redningsbåd, der siden 1970 har reddet sejlere langs den jyske vestkyst.

Lystbåde forbydes at sejle på 100 kilometer lang kyststrækning efter spækhugger-angreb

Kysten på Spaniens nordvestlige hjørne er forbudt område for lystsejlere, fastslår de spanske myndigheder. Spækhuggere har i flere uger angrebet både i området - tilsyneladende uden grund.

Redningshelikopter fra Forsvarskommandoen i Skrydstrup gik forgæves på vingerne - 39-årig sigtet

En 39-årig ejer af en redningsflåde er sigtet for unødigt at have tilkaldt hjælp. Hundepatruljer lokaliserede festen i Vejle, hvor politiet hurtigt fandt redningsflåden og beviser fra tidligere afskudte nødblus liggende ved siden af.

Spar på strømmen: Med CO2 har kemiker omdannet havvand til drikkevand

Med den nye metode kan havvandet forvandles uden brug af den værdifulde strøm. En smart teknologi, der blandt andet kan anvendes i redningsbåde og på langturssejlere.

Dansk Søredningsselskab åbner 12. redningstation i Assens

Stationen i Assens har været længe undervejs. På grund af corona-pandemien har det taget tid at uddanne, træne og at få båd og landfaciliteter på plads. Men nu får sejlerne mere tryghed fra de frivillige reddere.

Verdens største bådudstilling boot Düsseldorf 2021 holdes til januar mens Paris Boat Show aflyses

Den franske marineindustri FIN (la Fédération des Industries Nautiques) har i dag fortalt at udstillingen i december lukkes. Men den tyske kæmpe-udstilling boot til januar 2020 bliver til noget.

WaterWorld-elmotorer - nu også til sejlbåde op til 12 tons

De elektriske indenbordsmotorer fra hollandske WaterWorld har fået en storebror, en 15 kW lydløs power, der også er til større sejlbåde, fortæller Solbaaden.dk fra Aarhus.

Svenske Sjöfartsverket giver erstatning til dansker, der knækkede mast under Falsterbokanalens bro

Nu kan danske Niels Westh skrotte sin båd og købe en ny. Det sker, efter at en bro uden varsel lukkede sig over sejlbåden, efter ambulancer skulle passere broen, der var fjernbetjent.

Sjov hydrofoil-cykel Manta5 nu i København

Motion til søs. 10-20 km/timen kan man cykle på den newzealandske hydrofoil-cykel, der skulle være sin første af slagsen i verden. På video ses at man let vælter de første gange. I dag kan man prøve cyklen til 76.000 kr. i Nordhavnen i København.

Sådan freestyler Therese Taabbel - video fra Grækenland

- På grund af verdenssituationen lige nu er mine VM-stævner blevet aflyst. Derfor fokuserede jeg i stedet på at øve nye tricks, hvor jeg “normalt" kun træner mine faste tricks, som jeg altid skal kunne sætte til konkurrencer, forklarer femdobbelt danmarksmester Therese Taabbel.