Gå til hoved-indhold
Der bliver gode muligheder for prøvesejlads af RS 100.Kort Nyt
Der bliver gode muligheder for prøvesejlads af RS 100.

RS100 take off i Bella

Den nye RS100 enmandsjolle er over startlinjen i Bella med tre både solgte i starten af udstillingen. Læs artikel fra minbaad.dks fotograf Søren Svarre.

Af Søren svarre |

Sejleren med det første salgshåndtryk og det store forventningsfulde smil er Morten Sorang, som blev første kunde hos Anders Børresen på Bella standen.

Fælles for de tre første købere er, at de blot ved at se jollen, dens linjer og video fra afsluttende testsejladser har følt en instinktiv tiltrækning, fordi løftet om enkelthed og fart oser langt væk.

Første køber beretter således, at han som en 40 års gave potentielt var på vej i en anden enmands klasse lige indtil han fik øje på RS100 og var solgt på stedet til det løfte jollen udstråler.

Det bliver spændende at se, om sejlere i det konservative danske enmands jollemiljø lader sig rive med, som det sker i andre lande og nu også så småt i Danmark.

Der kan siges meget om hvor mange klasser der er brug for og hvor fedt det er at sejle i store felter osv. Udfordringen ved store felter er selvfølgelig indiskutabel.

Men hånden på hjertet

Men hånden på hjertet så kommer der vel også et tidspunkt i en hver ung mands liv, hvor han må spørge sig selv, om man har nogen forpligtelse til at blive ved med at sejle de historisk klassiske klasser bare fordi far og farfar gjorde det?

Nogen skal vel vove lidt også på enmandsfronten? Lige nu er en messepris på lige under 60 t.kr. for en RS100 nok et af de bedste bud på hvordan en jollesejler får håret strøget godt tilbage et par timer lige præcis når individualist genet råber på en tur på bølgerne.

Jeg er selv stået på vognen

Indrømmet – jeg er selv stået på vognen. Hvis du vil med, så står der stadig to joller til messepris i Bella. Der bliver gode muligheder for prøvesejlads og deltagelse i et stævne med demobåde på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i år. Vinderen af dette stævne bliver sendt til Frankrig i september for at møde RS100 vinderne fra andre lande.

Sejlerhilsen

Søren Svarre

Se video

content-loader
content-loader
content-loader