Gå til hoved-indhold
RS 100 kan ses på de første fire dage på Bella Center, derefter rykker den til en ny udstilling.Kapsejlads
RS 100 kan ses på de første fire dage på Bella Center, derefter rykker den til en ny udstilling.

High performance joller er fremtiden

Og især de brugervenlige, som fx RS 100. Det mener Børresen Bådebyggeri, der har et hav af joller med på Bella Center. Nu kan de voksne jollesejlere godt vågne op, for måske rammer båden plet.

Af Troels Lykke |

I de senere år har flere og flere jollesejlere følt sig tiltrukket af det moderne high-performance design som ses i bl.a. RS700, Musto Skiff og Moth jollerne.

Men, kendetegnende for disse joller er, at de alle kræver høj teknisk kunnen og ekstrem mange træningstimer, før man som sejler opnår et bare nogenlunde niveau, fortæller Børresen Bådebyggeri i Vejle.

Så her giver RS Sailing en mulighed for at udvikle et nyt, moderne og langt mere ”brugervenligt” high-performance design, der appellerede til et langt bredere publikum af sejlere, mener det jyske bådværft.

Engelske RS100 er således en hiking single-handed jolle med asymmetrisk spiler, bygget i sandwich med epoxy og glasfiber.

Lige fra start af stod det klart at der skulle udvikles en jolle, som kunne sejles af både relative lette som tunge sejlere, hvorfor den kan leveres med enten 8,4m² eller et 10,2m² storsejl – masten er den samme og forlænges i bunden når det store sejl skal bruges.

Todelt kulfibermast

Jollen er udstyret med en to-delt kulfiber mast afstivet med salling og vant.  Sværd og ror er svingbare, hvilket gør jollen enkel at sø- og landsætte.

Vingerne er indbygget i skroget og det store og overskuelige cockpit er uden overflødige dikkedarer – cunningham og kick er selvfølgelig justerbare i både BB og SB side.


Jollen er 4,30 m lang og 1,83 m på det bredest og med en skrogvægt på kun 55 kg kan den enkelt transporteres på taget af bilen.

Målet har været at skabe en jolle med et design der appellerer til både den let øvede som erfarne single-handed sejlere og RS100 tilbyder masser af udfordring og passer samtidig til sejlads i stort set alle typer af farvande.

Designet er udviklet af RS’s eget udvikling team og Paul Handley, der også står for designet af de meget succesfulde RS Tera og RS Feva joller.

Spar 10.000 kr. i Bella Center

Se RS100 på Bella – Spar 10.000 kr. på de første 5 joller Børresen Bådebyggeri, er forhandler af RS’s bredde jolle program, der blandt andet også omfatter RS Tera og RS Feva, hvoraf der er solgt mere end 400 joller i Danmark.

RS100 jollen kan ses på Børresens stand H-005 på udstillingen Både i Bella fra den 27. februar til 7. marts. I forbindelse med udstillingen sælges 5 joller med 10.000 kr. i rabat.  På verdensplan er der solgt mere end 130 joller.

Den vejledende udsalgspris er knap 70.000 kr. inkl. moms. Klasse og joller er på plads inden sæsonstart 2010 i Danmark.

Stort stævne i Frankrig

Ny dansk klasseorganisation er tæt på at være på plads, fortæller Børresen Bådebyggeri og den første sending joller ventes i landet til april.

Til september vil der, som afslutning på en europa Tour, blive afviklet et GrandPrix stævne i Cote d’Azur, Frankrig.borresen.com - se video af planende RS 100.

content-loader
content-loader
content-loader