Gå til hoved-indhold
De fem første sælges for 59.200 kroner, derefter stiger prisen 10.000 kr., fortæller Anders Børresen fra Børresen Bådebyggeri i VejleKapsejlads
De fem første sælges for 59.200 kroner, derefter stiger prisen 10.000 kr., fortæller Anders Børresen fra Børresen Bådebyggeri i Vejle. Jollen sejler let 20 knob, siger RS Sailing i England.

Enmandsjolle med potentiale til ny klasse - se nu video

RS100 har præsteret imponerende 120 joller i pre-order før serieproduktionen gik i gang! No further questions, Your Honor. Her er ord fra vores fotograf Søren Svarre, der er forgabt i jollen, der kommer til Bella Center.

Af søren svarre |

Det er vel ikke helt urimeligt at sige det vidner om, at RSsailing er på sporet af en bredt appellerende jollesucces indenfor kategorien enmandsjoller, som hurtigt kan mestres af sejlere med bare nogenlunde forudsætninger.

Hvorfor skal verden så spærre øjnene op og hvorfor slår vi lige ned på denne verdens nyhed fra sidste uges London Boat Show? Der er flere årsager, som sikkert ikke kun udenlandske jollesejlere vil blive tiltrukket af.

Først en indrømmelse. Jeg var selv solgt til stanglakrids fra første færd designet så dagens lys, så hermed er læserne advaret mod risikoen for en vis potentiel eufori i denne artikel.

Jollens enkelthed...

Jollens enkelthed kombineret med linjerne til fart og action bør rumme de krævede parametre for, at en bred gruppe af jollesejlere får øje på RS100.

Den udstråler løftet om endeløs stimulans af det så eftertragtede øre-til-øre smil, som frisk jollesejlads vel egentlig altid har som vigtigste mål. Er det ikke denne urkraft der gang på gang får os til at løbe fra forpligtelserne på land og gå på vandet?

Kampen mod det konservative miljø

OK gem de euforiserende svampe væk og få jordkontakt igen, mand. Forstå dog, at du befinder dig i det konservative danske en mands jolle muldjordsmiljø, hvor der ikke er sket en disse på nyhedsfronten mht. valget af joller de sidste 50 år.

Maybe so – men spørgsmålet er vel om det er sejlerne der modsætter sig nye produktudbud – eller om der simpelthen ikke har været nogle seriøse og levedygtige bud på en fornyende kombination af enkelthed og frækhed under danske himmelstrøg i mange år?

Jeg gætter på det sidste og vælger at tro, at de potentielle sejlere til et RS100 felt findes bredt over det danske land, og at vi nu endelig står overfor et produkt der har potentialet til at en ny klasse kan få sit ”lift off”.

Faktabox om jollen
•        Epoxy GRP skum sandwich laminering
•        Kulfiber mast og bom
•        Mylar storsejl i to størrelser, for at udvide vægtintervallet af sejlerne
•        Vægt 80kg

Lanceringen

I Danmark forhandles jollen af Børresen, og du kan se jollen første gang på dansk jord til Både i Bella fra 27. februar - 7. marts.

De fem første sælges for 59.200 kroner, derefter stiger prisen 10.000 kr., fortæller Anders Børresen fra Børresen Bådebyggeri i Vejle.

På minbaad.dk følger vi lanceringen på tæt hold, og vil senere fortælle om flere tiltag i pipeline for RS100.

Fotograf og Roskilde-sejler Søren Svarre er tændt på RS100, men han vil gerne have flere til at sejle mod.

Jollen kan sejles af en person på op til 105 kilo. Mast og bom er i kulfiber og er fra Seldén. Båden produceres i Thailand. Den sælges også med mindre mast.

Se også denne video med RS100

Tror du på jollen i Danmark, sig gerne din mening?

content-loader
content-loader
content-loader