Gå til hoved-indhold
Christian Kamp skal nu skifte hold, hvis han igen vil sejle Americas Cup.Kapsejlads
Christian Kamp skal nu skifte hold, hvis han igen vil sejle Americas Cup.

Briterne giver fingeren til Coutts og cuppen

Flerskrog er en syrlig vittighed i Americas Cup, mener pengemanden Sir Keith Mills fra Team Origin med Ben Ainslie. Han så hellere 80 fods enkeltskrogede både med taktisk spil.

Af Troels Lykke |

Sir Keith Mills og Team Origin har systematisk bygget deres aktiviteter med tanke på America´s Cup. Holdet med Christian Kamp fra Horsens og Ben Ainslie har deltaget i i Louis Vuitton  Cup, Extreme 40 og i TP52 klassen.

Det er alvorlig, ikke bare for britisk seilsport, men også for popkalforsvarer BMW Oracle racing Team og challenger of record «Mascalzone Latino» når nu Sir Keith rejser tvil om det er muligt at sejle i de 72 fods trimaranene, som Russell Coutts gerne vil have med BMW Oracle Racing.

Sir Keith siger at han ikke deler Coutts visioner for Americas Cup. Og kan en katamaran med et 40 kvm stort vingesejl sejle i 30 knobs vind?

Sir Keith mener samtidigt, at der er et stort tidspres for at sejle i 2013 og cuppen i 2014 og derudover mener han at cuppen bliver et 100 mio. punds projekt, hvilket er mere end 20 procent mere end i sidste cup.

content-loader
content-loader
content-loader