Gå til hoved-indhold
AC72 her i en computergenereret udgave.Kapsejlads
AC72 her i en computergenereret udgave.

Katamaraner valgt til America's Cup

Kl. 13 startede pressemødet i Valencia, der løftede sløret for de fremtidige America's Cup både. Katamaranen vandt, og en helt ny model, AC72 med vingemast, skal dyste i 2013.

Af katrine bertelsen |

Det er seks måneders diskussioner og hårdt arbejde mellem potentielle teams, der er mundet ud i beslutningen om, at America's Cup fra 2013 skal sejles i katamaraner med vingesejl.

Samtidig er der ændret en masse på reglerne omkring sejladserne. nogle af ændringerne er:

  • Kortere, mere aktionprægede sejladser
  • Uafhængig løbsledelse med internationel jury, for at forhindre fremtidige diskussioner i at sætte en stopper for sejladserne.
  • Nyt Ungdoms America’s Cup fra 2012, der skal sejles i AC45.
  • Antallet af besætningsmedlemmer reduceres fra 17 til 11.

For at finde nye generationer af gode sejlere til America's Cup, introduceres AC45, som bliver en nedskaleret version af AC 72, som fra 2012 skal berede nye unge sejlere vejen til ”det rigtige” America's Cup.

Russel Coutts fra BMW ORACLE Racing Team sagde på pressemødet.” Vi tror på at det nye bådformat vil bringe America's Cup tilbage som toppen af sejlsport. Forandringerne giver lige muligheder for deltagerne, og langtidsholdbar økonomisk stabilitet til holdene og deres sponsorer. Vi lovede at der skulle komme fairness og udvikling til America's Cup, og det løfte har vi holdt.”

Til slut sagde Russel Coutts, at han personligt mente, at det var en stor fejl at flerskrogsklassen forsvandt fra det olympiske program.

Du kan se hele pressekonferencen her: www.americascup.com/valencia-press-conference/

Computerbilleder af de nye America's Cup katamaraner.

content-loader
content-loader
content-loader