Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
SOK sendte et fartøj fra Marinehjemmeværnet, en redningshelikopter og patruljebåden ROTA. Google Map

OL-sejler i kunstig koma efter kæntring

Redningshelikopter reddede to unge kvindelige OL-sejlere op af vandet efter spilerkæntring i Elliott 6M ved Tårbæk. Kvinde er genoplivet, men er nu i kunstig koma. KDY udtaler sig nu.

Af Troels Lykke |

Ved redningen var den ene kvinde livløs, og begge er fløjet direkte til Rigshospitalets traumecenter,skriver dr.dk

Der var i alt tre matcrace-piger i båden, som alle er trænede sejlere. Men lidt efter klokken 14 rev et kraftigt vindstød båden omkuld, så to af kvinderne faldt i vandet.

- Det er nogle trænede sportsfolk, så der er ikke tale om nogle amatører, som ikke vidste, hvad de gjorde, siger Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi, skriver dr.dk.

Minbaad.dk har netop talt med Nordsjællands Politi, Hans Gosvig, der bekræfter at der var tale om OL-sejlere.

En time i vandet

Den tredje kvinde, der var ombord i båden formåede at blive i båden og sejle ind til havnen, efter at have ledt forgæves efter sine veninder. Hun alarmerede politiet, men først efter en times tid i vandet blev de to kvinder fundet i havet.

Den tredje kvinde er i chok og er efterfølgende kørt til Rigshospitalets krisecenter.

Genoplivet men kritisk

Ifølge vores oplysninger, fra rystet OL-matchrace-træner Anders Kristensen, så er der stadig her til aften, kl. 20.14, to sejlere indlagt, hvor den ene er genoplivet, men hendes situation er stadig kritisk, lyder det fra politi og OL-træner Anders Kristensen.

Anders Kristensen fortæller fra traumecenteret på Rigshospitalet, at man ønsker at respekterer at navnene ikke offentliggøres på nuværende tidspunkt.

Politiken.dk skriver om sejler i kunstig koma

Den livløse kvinde er blevet genoplivet, men er stadig bevidstløs og i kunstigt koma. Hun har dog kunnet flyttes fra traumecentret til intensivafdelingen, skriver politiken.dk.

Den anden kvinde er sluppet heldigere fra turen i vandet, men skal overnatte på sygehuset.

Den tredje kvinde kunne ud på aftenen tage hjem og er ved godt mod, oplyser hendes træner.

Kvinderne er alle meget rutinerede sejlere, der er i færd med at træne til OL, oplyser deres træner, Anders Kristensen fra KDY.

KDYs formand Kim Andersen udtaler fredag aften på www.kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader