Gå til hoved-indhold
Det kølige vejr kan være en fordel for de danske surfere.Kapsejlads
Det kølige vejr kan være en fordel for de danske surfere.

Vild surf på Vesterhavet

Klitmøller i det vestjyske, er vært for KIA Cold Hawaii PWA World Cup, et surfstævne der trækker verdens bedste surfere til Vesterhavets vildeste bølger.

Af katrine bertelsen |

48 af verdens bedste professionelle surfere, dyster i disse dage på den jyske vestkyst. Klitmøller strand, er kendt blandt surfere, for at være godt vand at surfe på. Anden omgang af KIA Cold Hawaii PWA (Professional Windsurfers association) World Cup sejles frem til søndag.

“Det er vores mål, at Danmark i fremtiden skal være et af de toneangivende sejlsportslande, kendt for høj professionel standard. “ Det siger Lars Lundov, fra Sport Event Denmark.

Danmark har budt ind på ISAF Worlds 2014, og arrangementet i Klitmøller er et skridt på vejen.

ISAF VM til Danmark i 2014

ISAF Sailing World Championship 2014 er VM for alle de olympiske sejlsportsklasser, og den vigtigste kvalifikationsejlads op til OL i 2016 i Rio de Janeiro. Om Danmark får ISAF Sailing World Championship i 2014, afgøres senere på efteråret.

For Hans Natorp, formand for Danske Sejlunion, er der mere på spil end bare nationale interesser. Han siger. “Det er selve sjælen i sejlsporten. KIA Cold Hawaii PWA World Cup i Klitmøller er beviset på, at vi kan håndtere en event som ISAF i 2014.”

“SAP 505 VM i Århus og RS:X stævnet i Kerteminde er gode eksempler på, at vi kan både lave gode store stævner, men også mediedække dem tilfredstillende.”

Cold Hawaii

Klitmøller, der blandt surferne kaldes Cold Hawaii, er et foretrukkent trænings- og feriemål for europæiske surfere

Victor Fernandez Lopez fra Spanien, der ligger nummer et efter at have vundet første runde af World Cup i Pozo på Gran Canaria i juli, er i Klitmøller for tredje gang. “ De bedste surfere er fra Gran Canaria, for der er forholdene lidt som i Klitmøller.”

Men han vurderer at de lokale godt kan give kamp til stregen. “De lokale er vant til de køligere forhold, og kulden kan godt give problemer for fyrene fra Gran Canaria.”

Vejrudsigten lover typisk dansk efterår, med masser af vind. Sejladserne kan følges på mange forskellige platforme, Twitter, Facebook og Live streaming video. Resultaterne kan følges løbende på et dynamisk scoreboard. Hver sejlads varer omkring otte minutter med et par minutters pause imellem.

Du kan følge med i de vilde sejladser her: worldcup.coldhawaii.eu

content-loader
content-loader
content-loader