Gå til hoved-indhold
Vivace var med i Mors Cup.Diverse
Vivace var med i Mors Cup.

Mors rundt - det var vildt

Årets udgave af Mors rundt er overstået, og denne gang en vild en af slagsen, skriver Lars From.

 

Af Troels Lykke |

Vivace-sejleren Lars From skriver om Mors Rundt:

Vejrudsigten lovede meget vind, og alle vejrudsigter noget forskelligt. De lokale var ikke i tvivl om at der kom vind, MEGET vind. Som de siger deroppe. Der kommer altid min. 3 m/sek mere end vejrudsigten siger, og det kommer før. De fik ret !!

Nordjyder er vandt til meget vind, og af de ca. 85 tilmeldte meldte flere fra inden starten da de vidste hvad der kom, og ikke ville risikere udstyret. På Vivace var taktikken – sikker sejlads, gennemføre, som det primære mål

Starten gik ved Vildsund broen, og vi (Vivace) startede i 4. og sidste start med code 4 fok og rebet storsejl.

Allerede på vej gennem Vilsund mødte vi de første der havde vendt om. Visby bredning er kendt for at samle vind, og på kryds mødte vi vinden – 20 m/s. Vi måtte pakke storsejlet og krydse videre for fok alene. En brækket mast, og en grundstødning stoppede yderligere 2.

Storsejlet op igen gennem Nees sund og derefter ned af bakke rundt øerne imod Jegindø og Sallingsund.

Meget vind

Ved nordspidsen af Jegindø kom første regnbyge, og en MEGET vind. Balance i båden blev pludselig det primære mål. Her drejede et par både til styrbord og udgik.

10-13 knob sejlede vi, båden skulle ikke presses yderligere. Sallingsund gav lidt ro, men efter Nykøbing Mors gjaldt det om at holde båden sejlende ligeud på halvvind.

I stødene på 20+ m/s var det ikke nemt at undgå at båden skar op, når vi ramte en vindbyge. Det var trods alt lidt sjovt at se bådene bag os, da de gjorde akkurat det samme, når de ramte den samme en vindbyge.

Da vi ramte Feggesund var der ingen tvivl. Storsejlet skulle ned. Vi sejlede mere sidelæns end fremad. 20+ m/sek.

En båd mere udgik, og vi var efterhånden nede på ca. 20 både. Båden sejlede fint, men fra Feggesund mod Thisted tog vinden kun til. De sidste 3 mil mod mål blev sejlet i op til 25+ m/s. Det var helt vildt. Fokken var mere end rigeligt.

Crazy dækket af søvand

Crazy fra Struer, en C&C42 sejlede lige foran os, og til tider var båden helt dækket af søvand, der blev flået hen over båden. Det endte da også med at vi alle lå og krydsede under land, for ikke at komme for langt ud i søerne, hvor bådene var meget svære at holde i gang.

Vivace kom i mål uden skader, og som 3. hurtigste båd på sejltid. Eneste båd der gennemførte i løb, og 7 overalt. Mange løb havde ingen gennemførte.

Det blev enden på forårets ø sejladser for Vivace, med 2 x Fyn og 1 x Mors. En 2. en 1. og en 1. i løb. Godkendt så vidt.

En stor ros til Thisted sejlklub for et godt stævne. Super forplejning, godt arrangeret.

Jeg håber ikke at 2 år med for meget vind skræmmer for mange sejlere væk næste år, da vejret typisk på denne årstid er godt, også rundt Mors. Mors rundt 2010 bliver nok af undertegnede husket som sejladsen, der er sjovere at tænke tilbage på, end at være midt i.

De bedste sejlerhilsner

Lars From

EVOSION ONE

www.morscup.dk/

content-loader
content-loader
content-loader