Gå til hoved-indhold
Vi venter at være færdige med den samlede kulfiber struktur omkring jul, siger Team Carbon3Kapsejlads
Vi venter at være færdige med den samlede kulfiber struktur omkring jul, siger Team Carbon3

Carbon3 BLIVER til noget

Team Carbon3 lovede at sejle Palby Fyn Cup 2010, men blev ikke klar. Jakob Groth og folkene bag forventer nu, at være klar til februar. Se også Filsø's flabede video-hilsen.

 

Af Troels Lykke |

”Vi har på det sidste oplevet at folk som interessere sig for vores spændende båd og projekt, har spurgt til om projektet var blevet stoppet” udtaler medindehaver af Carbon3-projektet Jakob Groth.

”Det er på ingen måde tilfældet, tværtimod har vi arbejdet koncentreret på projektet og kan nu se at trimaranen virkeligt tager form,” siger han.

"Vi venter at være færdige med den samlede kulfiber struktur omkring jul, hvorefter den sidste udrustning skal foregå, forhåbentligt frem imod at vi kan have en færdig båd i løbet af februar, i god tid inden den kommende sæson. Vi lader vejret afgøre hvornår vi søsætter, men håber på at få mulighed for at prøve båden af tidligt på året," siger Jakob Groth.

Større kompleksitet end forudset

Grunden til at projektet er blevet udskudt hen over denne sæson, har klart været at vi ikke har ønsket at gå på nogen form for kompromis med båden, og kompleksiteten i en sådan konstruktion er langt større end en kølbåd af samme størrelse, fortæller værftet, der forklarer videre.

Man skal ligeledes huske at selv om Jakob Frost og Jonas Pedersen fra Tuco Marine er meget erfarne bådebyggere, så er dette et privat projekt, og vores muligheder for at speede bådbygningen op, uden kompromiser derfor meget begrænsede.

"Vi er derfor godt tilfredse med status på projektet nu, hvor vi netop har indsat den sidste tværbjælke og selve hovedkonstruktionen derfor står færdig. Det giver os god ro og mulighed for at foretage udrustningen i løbet af de næste måneder.Vi glæder os til at komme på vandet og få prøvet tingene af," siger Jacob Frost.

Om Carbon3:

Carbon3 er en kulfiber trimaran med følgende specifikationer:

Længde:                                   40 fod

Bredde:                                    9,8meter       

Storsejl:                                   80m2

Fok:                                         35m2

Code 0:                                    99 m2

Genakker:                               140m2      

Materiale:                                                 Carbon Sandwich

Design:                                            Nigel Irens.

Bådebyggere:                           Jakob Frost/Jonas Pedersen, Tuco Marine Group.

Ejere/idegruppe:                       Jakob Groth/Jakob Frost/Jonas Pedersen.

Hjemmeside:                             www.carbon3.dk

For de mere tekniske kan nævnes:

En drejebar kul vingemast sat op som canting rig, 1:1 reff locks i bom, halyardlock’s i mast med downfucker i tack til furling Code Zero og furling Genakker der ”kører” på bowspryd og 100% Solent og ORC til upwind, udgør i sin helhed ”maskineriet”.

Med en skrogplatform  i 100% kul der giver en samlet vægt på 1.800 kg. på en 40 fod’s vandlinie, viser beregningerne et ”flyvende” hovedskrog på reaching ved 6 knob’s vind og 9 knob’s vind på upwind. 

content-loader
content-loader
content-loader