Gå til hoved-indhold
Late arrival: Maleri af Ken Zier.Kort Nyt
Late Arrival: Maleri af Ken Zier.

Udfordringen i at få familien til at sejle

Sejler og kunstmaler Ken Zier fra Ebeltoft har skrevet en blog om at få familien til at sejle. Et af tre børn sejler i dag.

Af Troels Lykke |

Ken Zier skriver:

Jeg har, som så mange andre at dømme efter indlæggende, med interesse fulgt Troels Lykkes blog, og hans ønsker om at hans 4-årige Dagmar skal være sejlerpige.

Jeg er selv opvokset med sejlsport og altid været super glad for at sejle kapsejlads, tursejlads, surfing, you name it, så jeg forstår til fulde redaktørenss ønsker og tanker.

Se den følgende  historie handler ikke så meget om at få børn ind i jolle sporten. Vi  har prøvet alt fra ridnig til svæveflyvning og det imellem, men  mere  om hvad man kan "udsætte" sin famile for uden at den går op i limningen. 

Tvang familie rundt i havnene

Nu fik jeg jo mine børn tidligt og i dag fatter jeg  ikke at de gider sætte deres ben på et skiv !!! i 90 erne var jeg totalt vild med gamle træbåde og helst de ældre slanke meterbåde.

Med to børn på 2 og 4 år drønede vi land og rige rundt for at se på ældre  overriggede sejlbåde. Alt lige fra Rådne svenske skærgårdskrydsere, over åbne 6 metere til alt for dyre 10 metere var  i spil.

Folk kliggede godt nok lidt når man troppede op med klapvogn og en anden unge på armen for at se på disse overriggede gamle  racere med bagstag, men det lykkedes mig at få min hustru overbevist  om at denne type både var solidt byggede og sejlede rigtig godt, og  at det der med søgelænder kun var til fare for ungerne.

Vi endte op  med en 7 meter R fra 1914. 198 bred og 12,03 lang og en "kæp" på 16  meter "den perfekte familiebåd".

Hjem i 12 m/sek

Båden lå i karebæksminde og jeg glemmer sent turen hjem i 12 meter luft, ikke mange både smider sig som meterbådene, hvordan skulle det dog gå.......

Tre år og nok et barn  senere havde vi dog været fyn rundt og en tur i Limfjorden. Under sejlads havde ungerne line på og i havn blev ungerne hurtigt vandt til at begå sig på en båd uden søgelænder.

Jeg tror at man kan komme  afsted med mange mærkelige ting over for sine  børn, hvis du selv syntes det er sjovt og hyggeligt. Status i dag er at min hustru  stadig er træt af bagstag og joker med at hun har lært at sejle i en  gammel formel 1 racer .

Jeg lever i håbet

Min søn på 19 bruger mest tid på svæveflyvning, men kan godt lide at sejle. Min datter på 16 syntes   alt andet end musik og dans er kedeligt, men jeg lever i håbet.........min datter på 12 er vild med sejlads, men holder pause fra jollesporten.

Alle har vi dog mange skønne minder fra ture i  den  gamle stoppenål.

Sejlerhilsen Kin Zier

www.kenzier.dk (Med maritim kunst)

content-loader
content-loader
content-loader