Gå til hoved-indhold
Catja Beck-Berge under en sejltur i juli i år. Båden ligger i Svanemøllehavnen og en elektrisk pumpe kører altid for at holde båden tør. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Catja Beck-Berge under en sejltur i juli i år. Båden ligger i Svanemøllehavnen og en elektrisk pumpe kører altid for at holde båden tør. Foto: Troels Lykke

Blondinens Østersø 6-meter er krævende

En af de mest læste artikler i år var den om Catja Beck-Berge og hendes 65-årige smukke båd, som hun selv fikser.

Af Troels Lykke |

Østersø 6 meter er en anelse tung på rorpinden, dertil skal lægges, at båden er langkølet. Om bord er også ejeren af båden, 37-årige Catja Beck-Berge, der ikke har mere end seks års sejlerfaring, skriver BådNyt på gaden.

På Øresund glider Catja Beck-Berge og BådNyts udsendte fint af sted med den relativt smalle træbåd, om end at optrækket er en anelse sløvt.

Da vi fotograferer Catja Beck-Berge og slipper roret, holder den 65-årige båd stadig sin kurs.

Ingen elektronik om bord

Om bord er ingen elektronik i båden. Ikke en gang et kompas kan vi opdrive, men vi sidder godt i det dybe cockpit og der oser af nostalgisk stemning om bord og det nylakerede træ dufter, mens vi glider fint gennem vandet med den primitive båd.

Båden købte hun i Norge for 25.000 kroner sammen med hendes tidligere mand. Om læ kan der sove tre personer og der er hyggeligt i kahytten, men også en anelse mørk og lavt, samtidig kan der også være vådt i hård blæst eller i regnvejr.

Vest foldede sig ud

-Det har før dryppet så meget gennem dækket, at en oppustelig vest foldede sig ud, lyder det grinende fra bådejeren, der siden har slebet dækket ned og givet det en blød Coelan-lak.

Sidste år tog båden også temmelig meget vand ind gennem fribordet, når båden krængede, det er siden blevet fikset.

Læs nu hele artiklen i BådNyt om Catja og hende båd, der kræver en del arbejde.

Først i år har Catja for alvor sejlet i sin båd, da der ellers har været en del arbejde med båden.

www.ebana.dk

content-loader
content-loader
content-loader