Gå til hoved-indhold
Brødrene Bjørnholt har indtil videre gjort det mere end godt på kapsejladsbanerne verden over.Diverse
Brødrene Bjørnholt har indtil videre gjort det mere end godt på kapsejladsbanerne verden over.

Fru Bjørnholt - sejlernes mor - ville ikke citeres - mest læst 2010

Mest læste artikel i 2010 på minbaad.dk: Brødrene Bjørnholt forlader muligvis Middelfart Sejlklub, men børnenes mor, Jannie, ønskede aldrig at fortælle det i et bådmedie, fortæller hun nu, skrev vi i oktober. Sagen handlede om forældre-involvering. Flere tusinde læste med.

Af katrine bertelsen |

Protesten blev lagt af Emil Landry og Jacob Dannefer også fra Middelfart Sejlklub.

En episode i starten af sidste sejlads, hvor brødrene gled baglæns ind i Landry og Dannefers båd med berøring til følge, affødte en protest imod brødrene Bjørnholt. Det er der før kommeteret på.

Men Jannie Bjørnholt, brødrenes mor,  trækker sine ytringer tilbage, som aldrig skulle være i mediene, fortæller hun i dag til minbaad.dks redaktør Troels Lykke.

Søren Riis der er ungdomsformand i Middelfart Sejlklub siger.

”Vi er selvfølgelig kede af, at brødrene har meldt sig ud, men sådan er det altså at sejle på højt niveau. Det var et DM, og der er regler der skal følges. Det kan ikke nytte noget at være god til at sejle, men ikke kende og bruge reglerne.”

Jacob Boisen-Møller, OL- og garvet elitesejler siger til minbaad.dk.

”Det er synd, at drengene reagerer som de gør, men de er heller ikke så gamle i gårde endnu. Reglerne er der, og de kan bruges. Hvis man har overtrådt en regel skal man tage sin straf, og det er protestkomiteen der afgør om der er sket noget forkert.”

Protest og appel

Protesten er appeleret til Regel og Appeludvalget i Dansk Sejlunion. Til det siger Jannie Bjørnholt.

”Selvom drengenes sag bliver genåbnet og de evt. skulle vinde appellen, ændrer det jo desværre ikke på den usportslige optræden der er foregået.”

content-loader
content-loader
content-loader