Gå til hoved-indhold
Det er nok tvivlsomt hvor mange danske medaljer det kan blive til. Englænderne har mindst fem års erfaring i Tera-jollen. Foto: rssailing.comKapsejlads
Det er nok tvivlsomt hvor mange danske medaljer det kan blive til. Englænderne har mindst fem års erfaring i Tera-jollen. Foto: rssailing.com

Følg VM for Tera-joller i Åbenrå på TracTrac

RS Tera jollen har fået vind i sejlene, efter den blev introduceret i Danmark 2008. I morgen starter VM for klassen i Åbenrå Sejl Club – med 76 tilmeldte. Se sejladserne på TracTrac.

Af katrine bertelsen |

Det var en glad baneleder, Troels Wester-Fischer, vi havde i telefonen fra Sønderjylland. I baggrunden kunne vi høre mange glade børnestemmer, der var ved at rigge til, til dagens tune-up sejlads.

VM for RS Tera begynder for alvor i morgen, med første start kl. 11, og slutter på fredag. Her skal der helst være sejlet 11 sejladser, og baneleder Troels Wester lover, at der bliver mindst 3-4 sejladser om dagen.

Ialt 76 både er tilmeldt VM, fra seks nationer. Heraf en enkelt fra Botswana!

De 16 danske sejlere kommer med enkelte undtagelser primært fra Jylland. Underligt, da der er igennem Dansk Sejlunion er solgt 240 Tera joller spredt ud over det ganske land.

Udviklingskonsulent Christian Steffensen fra Dansk Sejlunion siger.

”Det nok er fordi, at de fleste Terajoller er solgt til klubber, som en begynderjolle. Og sejlerne derfor ikke er helt oppe på VM niveau endnu”.

Christian Steffensen regner ikke med mange danske medaljer, da f.eks. englænderne har mindst fem års erfaring i Tera-jollen.

Vejrudsigten lover svag vind, men sejlerne skulle slippe for de helt store skybrud.

Sejladserne kan følges på TracTrac her: /www.tractrac.com

Du kan læse mere på Åbenrå Sejl Clubs hjemmeside: www.asckapsejlads.dk

content-loader
content-loader
content-loader