Gå til hoved-indhold
Har vejret indflydelse på om du vælger en kapsejlads til eller fra? Foto: Jane BaslandKapsejlads
Har vejret indflydelse på om du vælger en kapsejlads til eller fra? Foto: Jane Basland

Lorenzen: Flyt Palby Fyn Cup

Hvis Palby Fyn Cup blev lagt ultimo juni eller efter sommerferien er jeg overbevist om at mange flere vil stille op og gennemføre den fine sejlads.

Af Morten Lorenzen |

En hurtig rundringning til flere af mine gamle sejlerkammerater, gjorde det klart at de ikke skulle sejle Palby Fyn Cup denne gang. Årsagen var entydig – vejret.

Fyn er fin, men i maj er vejret alt for usikkert, og denne gang er blev ingen undtagelse.

Selv har jeg sejlet rundt om Fyn 19 gange, og de fleste minder handler om frysende nætter og bygevejr. Med en vandtemperatur på omkring 8 grader og en lufttemperatur i samme område, så er det ofte mere en overlevelsestur end god gedigen kapsejlads rundt om den smukke ø.

Jeg er klar fortaler for at sejle det meste af året. Men i de kolde perioder, foretrækker jeg de intense korte banesejladser.Op- og ned baner med høj intensitet kan sagtens gennemføres i kolde temperaturer.

Men på en distance sejlads som Fyn Rundt er der lange perioder hvor kun rorsmand og trimmer er i gang. At sidde inaktiv på kanten i timevis, og forsøge at holde vandet ude og varmen inde, er et studie i selvpineri, som flere og flere (desværre) nægter at udsætte deres kroppe for.

Deltagerantallet dykker

Med 347 tilmeldt, 55 ikke startende og 27 udgåede både til dette års Palby Fyn Cup nåede vi et nyt lavpunkt i antal sejlere, der deltager og gennemfører sejladsen.

Det kæmpearbejde som Bogense Sejlklub lægger i et arrangement som dette, får slet ikke den opmærksomhed den fortjener. Sejlerfesten om torsdagen udebliver – forståeligt nok – for hvem laver egentlig en havefest eller for den sags skyld en havnefest i maj måned ?

En sejlads som Palby Fyn Cup kunne sagtens trække 5-600 deltagende både, men vi er langt under halvdelen på nuværende tidspunkt.

Da Palby tiltrådte som sponsor, var meldingen da også klar – deres sponsorengagemet skulle være med til at få flere til at deltage. Resultatet er desværre udeblevet. Men ikke fordi de gør det dårligt, tværtimod! Palby og Bogense Sejlklub gør det fantastisk, med masser af nytænkning, engagement og organisering, men vejret ødelægger fornøjelsen.

Flyt det frem!

Mit postulat er, at flyttede man Palby Fyn Cup en måned frem eller til efter sommerferien, ville man få et langt større fremmøde, og deltagerne ville få en meget større oplevelse.

Vandet er betydeligt varmere på det tidspunkt, ligesom vindsystemerne er knap så gennemsyrede af bygevejr.

At vi har hele TO Fyn Rundt'er indenfor een uge, giver vel heller ikke særlig god mening. De færreste deltager alligevel i begge sejladser. Så også her kunne der findes gode argumenter for at flytte én af sejladserne.

Hvad vil sejlerne

Kom med en kommentar her på sitet, og deltag i afstemningen om en eventuelt ny dato for Palby Fyn Cup.

content-loader
content-loader
content-loader