Gå til hoved-indhold
40 både deltog i l Ladies Cup. Arkivfoto: MewKapsejlads
40 både deltog i l Ladies Cup. Arkivfoto: Mew

Ladies Cup: Vil sejlerne breddesejlads?

Det netop afholdte Ladies Cup havde ikke nok deltagere mener arrangøren, Kvindelig Sejlklub. De spørger nu om, hvad sejlerne egentlig vil?

Af katrine bertelsen |

Da Kvindelig Sejlklub gik i gang med planlægningen af det 40. Ladies Cup, spurgte de sig selv, med erfaring fra den dalende tilslutning i de senere år: "Gider sejlerne distancekapsejladserne?". De kom selv med svaret "ja det gør de". Men nu efter en massiv markedsføring af jubilæumsstævnet er KvS'erne kommet lidt i tvivl

Op til Ladies Cup stævnet den 8. maj kørte Kvindelig Sejlklub en massiv markedsføring overfor klubber, klassebådsklubber og sejlere i Øresund i adskillige mails, omtaler i klubblade og på hjemmesider og artikler i bådmedierne.

- Med al den markedsføring, fed lokkemad, masser af flotte præmier og fantastisk april-vejr havde vi selvfølgelig sat næsen op efter en hel del flere deltagere, end vi har set i de senere år. Vores succeskriterium var minimum 60 tilmeldte. Derfor er det jo lidt skuffende, at det endte med 40, selvom vi havde en dejlig og positiv dag den 8. maj, siger stævneleder Annelise Søndertoft fra Kvindelig Sejlklub. Hun tilføjer, at markedsføringen blandt andet gik ud på at få fortalt højt og tydeligt, at Ladies Cup ikke er en damesejlads, som navnet antyder.

Kvindelig Sejlklubs formand Annette Bruun er meget tilfreds med hele forløbet op til stævnet men undrer sig også over den udvikling, der er sket inden for "bredde-kapsejlads".

-Vi må gå i tænkeboks om, hvordan vi skal lave kapsejlads fremover. Et deltagerantal på det nuværende niveau står ikke helt mål med de medlems-ressourcer, vi i en lille klub som vores bruger på sådan et stævne. Hvad er det egentlig, sejlerne vil?, spørger hun. Vi tror faktisk på, at der er rigtigt mange sejlere, som gerne vil "ud og lege", foruden dem, der meget målrettet går efter sejren. Men hvad skal der til, for at de synes, det er sjovt og interessant at bruge en dag på det? spørger Annette Bruun videre.

Opfordring til Dansk Sejlunion: Lav en analyse

Kvindernes formand kunne godt tænke sig at vide, hvordan de andre kapsejladsarrangører oplever situationen, og hvad deres erfaringer er? Hvordan skal vi i dette århundrede lave kapsejlads, som breddesejlerne gider? - Vi har mange spørgsmål, som det kunne være interessant at få belyst. Kan vi bede Dansk Sejlunion om at lave en undersøgelse hos sejlere og klubber, så vi alle kan blive klogere og sejlerne gladere? slutter Annette Bruun fra Kvindelig Sejlklub med denne opfordring til Sejlunionen.

40 deltagere havde en flot dag

Ladies Cup den 8. maj blev en sejlads med sol, frisk vind og drama. Sejladsen tværs over Øresund bød på megen vind, så sejlerne fik virkelig testet grejet. Det skete småhavarier, og en enkelt båd mistede desværre mast, sejl og rig. En af Kvindelig Sejlklubs klubbåde hentede havaristen hjem i havn. I land var klubhuset rigget til med jazz og moleøl, når sejlerne kom ind, og der var en fantastisk stemning, mens sejlerne ventede på resultaterne.

11 sponsorer var klar med flotte præmier. Vinderen af Ladies Cup-trofæet blev spækhugger DEN 225, Lasse Køhler. Vinderen af lodtrækningen om  hovedsponsor North Sails Code 1 sejl blev også en spækhugger: DEN 64, Thomas Binder. Code 1-sejlet bliver konverteret til en spiler. Hele resultatlisten kan ses på Kvindelig Sejlklubs hjemmeside.

www.kvindelig-sejlklub.dk

Kilde: Pressemeddelelse, Kvindelig Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader