Gå til hoved-indhold
Antoine Rioux kom ind som nummer fire, men ligger på en samlet tredjeplads. Foto: Pierrick Garenne/GPOKapsejlads
Antoine Rioux kom ind som nummer fire, men ligger på en samlet tredjeplads. Foto: Pierrick Garenne/GPO

Mini Transat 650: Fire både i mål

Nu hvor de første fire både er kommet i mål, er denne udgave af Transat 650 ved at være slut. David Raison blev både vinder og satte rekord.

Af katrine bertelsen |

Ole Larsen skriver:

Vinderen af dette års udgave af Mini Transat 650 blev David Raison (nr. 747 - TeamWork Evolution), der samtidig satte ny rekord på turen fra Madeira til Bahia.

Han slog den gamle rekord med bare 19 minutter. Han brugte 17 dage 6 timer 13 minutter og 32 sekunder på at tilbagelægge de godt 3200 sømil - så ved jeg. hvad jeg har at gå efter om 2 år, når jeg selv sejler med over Atlanten.

Knækkede master opg sygdom

I Proto-type klassen er der hård kamp om de næste pladser. De resterende 12 både ligger inden for kun 200 sømil. Det har været en sejlads med en del knækkede master, og flere er udgået pga. sygdom. Et par stykker har måttet forlade deres både og blive reddet af en af de syv følgebåde, der følger med sejlerne undervejs. I alt er der 15 både, som er udgået – 10 seriebåde og 5 prototype både – siden de startede i La Rochelle, Frankrig, d. 25. september. Når man tænker på, hvor lille en båd er ude på Atlanten synes jeg ikke, at det er så mange.  

Rémi Fermin (nr. 741 – Boréal) mistede masten godt 1000 sømil fra Bahia, Brasilien, men lavede en nødrig på 9 meter, af de rester der var tilbage. Han valgte derfor at forsøge, at fortsætte imod målet. Sikke en gejst og vilje han viser – hvor er det super flot. Han kan faktisk sejle hele 6 knob med nødriggen, og lige nu ligger han 592 sømil fra målet på en 23. plads og med to konkurrenter efter sig - det er da fantastisk godt sejlet!

I serie klassen ligger de forreste både 326 sømil fra Bahia og de næste 11 både ligger inden for 100 sømil fra Bahia.  Så der er lagt op til en rigtig spændende afslutning i den klasse, som jeg ser frem til at følge med i de kommende dage.

Placering den 31.10.11:

Prototype:

Nr 1 RAISON David TEAM WORK EVOLUTION. Sejl nr. 747 er i mål

Nr 2 NORMAND Thomas FINANCIERE DE L'ECHIQUIER. Sejl nr. 787 er i mål

Nr 3 DELESNE Bertrand ZONE LARGE. Sejl nr. 754 er i mål

Nr 4  RIOUX Antoine FESTIVAL DES PAINS. Sejl nr.  800 er i mål

Serie type:

Nr 1  GAHINET Gwénolé ASSO WATEVER. Sejl nr 455 mangler 326 sømil

Nr 2  BRASSEUR Pierre VOILES OCEAN. Sejl nr 552 mangler 359 sømil

Nr 3  MARIETTE Benoit ODALYS VACANCES. Sejl nr 599 mangler 362 sømil

Nr 4  BOUYSSOU Clément DOUET DISTRIBUTION. Sejl nr 514 mangler 383 sømil

Sejler hilsner fra Ole Larsen, www.dansail.com

Læs mere her: www.charentemaritime-bahia.transat650.net/en

content-loader
content-loader
content-loader