Gå til hoved-indhold
Sådan ser Oles Mini Transat 650 ud fra toppen af masten.Kapsejlads
Sådan ser Oles Mini Transat 650 ud fra toppen af masten.

Dansk Solo-sejler vil runde Shetlandsøerne i år

Det gør Ole Larsen for at kvalificere sig til Mini Transat næste år. Læs om en Mini Transat 650 på steorider.

Af Troels Lykke |

Den 40-årige tømrer, Ole Larsen fra Randers, vil nu leve sine drømme om solo-sejlads ud med Mini Transat over Atlanten i 2013. Det skal ske i den 21 fods Mini Transat 650, der er noget af en sejlbåd, der lige nu ligger i Egå Havn.  

Det er en et ton lette båd, og med den flade bund, kan den nemlig surfe over 20 knob, når den 75 kvadratmeter gennaker sættes og hæfter på mast og bovsprydet, der er placeret fire meter foran stævnen.

-Man skal faktisk være meget opmærksom når man sejler med gennaker fordi man kan sejle den over, da den stikker to meter ned i vandet, hvis der ikke er luft i den, siger en smilende Ole Larsen

For kun to måneder siden hentede båden i Tyskland, hvor han smed 120.000 kroner på bordet for den ekstreme fartmaskine. Og den er virkelig let drevet.

- Den reagerer som en katamaran når den accelererer i et pust, man kan virkelig mærke det i båden, det er en vild reaktion. Det er som den tidligere danske jordomsejler, Jan Møller, siger det: Det er en båd på steroider, siger han og griner.

Planer i mellemluft

-Da Claus Adamsen og jeg sejlede båden hjem fra Tyskland, oplevede vi, at båden allerede planede i 7 m/sek. Jeg forventer mig meget af båden, men skal nu træne i foråret og lære at sætte gennaker og skifte sejl. Heldigvis sidder alt inden for rækkevidde i det lille cockpit og den hydrauliske selvstyrer virker godt og den er helt uundværlig for en solo-sejler, siger Ole Larsen. 

Om bord er to store batterier, samtidig er der solceller til at lade dem op. Om læ findes en enkelt køje, båden er yderst sparsom om læ. Fremme på dækket er der liner, som man kan binde sig fast til når der arbejdes på dækket.

Ikke bange til søs

-Men jeg er ikke bange for at krydse Atlanten alene, jeg er mere bange for at vi ikke finde sponsorer. Solosejlads har altid sagt mig noget og da Jan Møller gjorde det i 2004 i en 40 fods båd som den første dansker, så har jeg tænkt at det kan jeg også gøre, siger Ole Larsen til BådNyt.

I år vil han også sejle alene rundt om Fyn i BådNyts nye sejlads, derudover vil Ole Larsen sejle twostar i Aarhus. 

Senere følger en solotur til Shetlandsøerne til september, en tur på 1180 sømil, sejladsen skal gælde som kvalifikation til Mini Transat sejladsen over Atlanten næste år. 

500.000 kr. skal skafffes
Her er der et budget på 500.000 kroner, som Ole Larsen, far til to drenge, håber at kunne skaffe gennem sponsorer. 

Kæresten Gitte Stellan hjælper til.
-Målet for os lige nu, er at skaffe en person, der er vant til at skaffe sponsorer og ved hvordan man kontakter firmaer på den rigtige måde. Vi har været i gang siden 2009 med at søge sponsorer, men nu er det et mindre beløb og vi har en båd, der viser at jeg kan deltage i en sejlads og hvor sponsorer kan sejle med. BådNyt og minbaad.d følger Ole Larsens færd til søs.

Ole Larsen under Classic Fyn Rundt i år.

Mini Transat 650

Længde             6,5 m

Bredde              3,0 m

Dybgang           2,0 m

Vægt                  1 ton

Svingkøl            400 kg

Storsejl              28 kvm

Fok                      15 kvm

Gennaker         75 kvm

Code Zero        40 kvm

Bovspryd            4 m 

Vandballast 2 x 200 l

Byggeår             1997

Brugtpris 2012  120.000 kr.

Nypris cirka      400.000 kr.      

Åben proto-type klasse

www.facebook.com/dansail

content-loader
content-loader
content-loader