Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Meldgaard, Boidin og Schmidt Gramkov. Arkivfoto: matchraceteam.dkKapsejlads
Fra venstre: Meldgaard, Boidin og Schmidt Gramkov. Arkivfoto: matchraceteam.dk

Team Meldgaard mister skøde og kvartfinale

Ved EM i matchrace i Helsinki slutter Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Schmidt Gramkov på en lunken 9. plads efter at fokkeskødet ryger ud mod portugisere.

Af Troels Lykke |

En 9. plads blev det til for Team Meldgaard ved EM. En skuffelse erkender holdet selv.

Umiddelbart så resultatet af dagens anstrengelser rimeligt ud med tre sejre af seks mulige.

Det placerer danskerne a point med Finlands eneste deltager, Silja Lehtinen og besætning. Men da finnerne vandt det interne opgør, sikrer de sig 8. pladsen og den videre deltagelse i EM, skriver sejlsport.dk.

Skødet, der smuttede
Det manglende point kunne være kommet i hus i dagens duel mod Portugals Goncalves. Ved bundmærket har danskerne opbygget et komfortabelt forspring på omkring to bådslængder, da fokkeskødet ryger ud.

For at få det lavet, må danskerne vende, og det bringer portugiserne tilbage i kampen. Portugiserne får overtaget, blandt andet fordi danskerne ikke kan holde den samme højde som før uheldet.

”Uheldet skal på ingen måde have skylden for, at vi ikke går videre. For samlet har vores performance i stævnet ikke været tilfredsstillende. Vi har undervejs haft flere chancer for at sikre den ene sejr til at gå videre, men lykkes ikke med det,” lyder erkendelsen fra Susanne Boidin.

Næste danskere i aktion ved EM bliver Laser- og Laser Radial-sejlerne, der starter deres EM-sejladser søndag formiddag.

Følg OL-sejlerne på EM-sitet her

content-loader
content-loader
content-loader