Gå til hoved-indhold
Eliott 6 Meteren med Lotte Meldgaard.Kapsejlads
Eliott 6 Meteren med Lotte Meldgaard.

Kun penge til én dansk matchrace-besætning

Resten af 2011 fokuseres kun på en dansk besætning, der så til gengæld vil få øget tilskud til træning og stævneaktivitet, skriver OL-sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Allerede sidste år meldte Team Danmark ud, at de ikke så dansk medaljepotentiale i matchrace for kvinder, og derfor ikke ville støtte satsningen, det skriver Thomas Jacobsen bl.a. i sin blog på sejlsport.dk.

I weekenden besluttede ISAF så, at der efter OL i London ikke kommer til at være nogen kølbåd for kvinder på programmet.

Det vil sige, at OL næste sommer bliver stedet, hvor der i den grad skal præsteres. For det giver ingen mening at snakke om en ’rugekasse’ for fremtidige olympiske satsninger i den disciplin!

Set i det lys var det meget nærliggende at styregruppen bag den danske matchrace-satsning bestående af undertegnede, Dan Ibsen og  Lars Ive i hans egenskab af kraftcenterleder i KDY, mødtes med Trine Abrahamsen, Lotte Meldgaard og hendes besætning forleden.

For enten skulle der skrues gevaldigt op for blusset på en eller anden måde, eller også skulle der lukkes noget helt ned.

Resultatet af mødet blev, at Dansk Sejlunion og KDY fortsætter samarbejdet omkring matchrace for kvinder, men der er behov for en fokusering af midlerne, hvis vi skal nå i mål.

Det betyder, at der i resten af 2011 kun vil blive fokuseret på en besætning, der så til gengæld vil få øget tilskud til træning og stævneaktivitet.

Det blev vedtaget, at ”Sail For Gold”-stævnet i starten af juni vil danne grundlaget for beslutningen om, hvilken af de to aktive besætninger, der vil blive fokuseret på i resten af 2011. Kravene til den udvalgte besætning kommer også til at blive skærpede.

Skal den økonomiske støtte fortsætte, skal der være en synlig, positiv udvikling i resultaterne resten af sæsonen. Meget enkelt sagt forventes der mindst en top fire placering ved et World Cup stævne, EM, VM eller ved For-OL inden udgangen af året.

Læs hele bloggen på sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader