Gå til hoved-indhold
“UKSA Team Charlottehaven” fra venstre: Skipper Stephen Beckett, Alison Moorish, Jonty Cook og Benedict Girling. De sejler for British Keelboat Academy i Cowes. I midten Sandeep Sander, Sailing Denmark som har formidlet kontakt fra en generøs udlandsdansker til Charlottehaven hotellejligheder der blev med-sponsor for holdet.Kapsejlads
“UKSA Team Charlottehaven” fra venstre: Skipper Stephen Beckett, Alison Moorish, Jonty Cook og Benedict Girling. I midten Sandeep Sander, Sailing Denmark som har formidlet kontakt fra en generøs udlandsdansker til Charlottehaven hotellejligheder der blev med-sponsor for holdet.

UKSA Charlottehaven klar til J/80 VM

Cirka 70 J/80ere er til VM i Dragør med første start tirsdag 5. juli. Et af holdene er et ungdomshold fra England, der her udtaler sig. Generøs udenlandsdansker støtter holdet.

Af Troels Lykke |

Et af de VM-hold som er kommet tidlig er et ungdomshold fra England  “UKSA Team Charlottehaven”.

J/80 holdet er sponseret af Charlottehaven Apartment Hotel på Østerbro samt andre sponsorer og støtter, herunder UKSA som er en støtteforening for unge sejlere i England med bl.a. jordomsejleren Dame Ellen MacArthur som Ambassadør.

Holdet er præget af gå-på-mod og positiv energi. Stevie Beckett, rorsmand siger:

“Det er en stor udfordring for holdet og for mig at deltage i J80 VM med dygtige sejlere fra hele verden. Jeg har deltaget i Laser VM, men er stadig ny i J80 klassen”.

Forsejlstrimmer Benedict Girling tilføjer:

“Vores klub har hjulpet os med intensive træning de seneste måneder, som har lært os meget og givet os den nødvendige selvtillid til at stille op.”

Fordækker Jonty Cook, har tidligere sejlet match race og siger:

“J80 er en klasse med hård konkurrence – og vi glæder os til at komme i gang”-

Kvinde om bord

Eneste kvinde om bord, Alison Morrish, bor i Edinburgh, Skotland. daglig træner hun lokalt sammen med andre – men to weekender om måneden rejser hun de næsten 1000 km til sejlklubben i Cowes i Sydengland hvor holdet mødes. Alison siger med et smil:

”Vi er taknemlige for al den støtte vi har fået fra vores familier, vores sejlklub og sponsorer samt støtter. Vi vil gøres vores bedste for at repræsentere dem alle her i København”

Holdet har selv sammen med UKSA skaffet midler til transport af båden fra England til Danmark.

Oprindelig var det meningen at holdet skulle bo i telt i Dragør, men til deres held så hørte en udlandsdansker om det kæmpearbejde det unge hold havde gjort over 8 måneder for at skaffe penge til turen plus træne.

Sailing Denmak og Charlottehaven

Den anonyme støtte blev kombineret med et Sailing Denmark sponsorat fra Charlottehaven hotellejligheder, så lørdagens kraftige uvejr blev velfortjent betragtet fra penthouselejligheden med udsigt over Øresund.

Anders Kristensen, administrerende direktør for Kongelig Dansk Yachtklub har allerede ”spottet” det unge hold og siger:

”Det er herligt når unge sejlere viser engagement og vilje. Vi vil gøre hvad vi kan for at UKSA Team Charlottehaven og alle de andre hold får en rigtig god oplevelse. Det bliver spændende og der bliver kamp om pladserne”.

Læs mere på www.kdy.dk og www.sailingdenmark.dk

content-loader
content-loader
content-loader