Gå til hoved-indhold
Det burde være et lovkrav at sejlere har redningsvest på, i dag skal der blot være en redningsvest om bord til hver person, siger Radiooperatør Jesper Vinter. Foto: FlyvevåbnetUdstyr
Det burde være et lovkrav at sejlere har redningsvest på, i dag skal der blot være en redningsvest om bord til hver person, siger Radiooperatør Jesper Vinter. Foto: Flyvevåbnet

Beredskabets redningsvest-kampagne - vind præmier

Beredskabsforbundet har kampagne i april og maj for at få flere fritidssejlere til at bruge redningsvest. Deltag i spil og vind præmier. På med vesten siger Flyvevåbnets Eskadrille 722 til minbaad.dk.

 

Af Troels Lykke |

Ifølge statistik fra Søsportens Sikkerhedsråd er der i perioden 2008-2010 omkommet 42 fritidssejlere og lystfiskere til søs. I næsten alle tilfælde bar ingen af de omkomne redningsveste.

En undersøgelse på minbaad.dk, bekræfter også at for få bruger redningsvest, da sejlerhjemmesiden viste, at 39 % af 338 adspurgte fritidssejlere ikke bruger redningsvest i perioder under sejlads.

- Vi håber håber, at kampagnen vil have effekt blandt de sejlere, som ikke bruger redningsvest, fortæller daglig leder ved Søsportens Sikkerhedsråd specialkonsulent Sten Emborg.

Radioperatør: På med vesten

Hos Flyvevåbnets Eskadrille 722 i Karup er der ingen tvivl om hvad der er rigtigt. Radiooperatør Jesper Vinter siger til minbaad.dk:

-Det burde være et lovkrav at sejlere har redningsvest på, i dag skal der blot være en redningsvest om bord til hver person, men det er ikke nok efter min mening. Når personer har redningsveste på, så flyder de højere og vi kan lettere finde dem med vores infrarøde kamera.

Han slår samtidig fast at redningsvestene i dag har for mange modefarver, redningsvesten skal være i synlige neonfarver.

Ændre adfærd hos sejlerne

Folketingsmedlem fra Socialdemokater Bjarne Laustsen, der er præsident for Beredskabsforundet sige: 

- Generelt har vi stor ekspertise i forebyggende kampagner, og med midlerne fra TrygFonden kan vi nu sætte fokus på et område, hvor der er stort behov for dette. Vi skal gerne have ændret adfærden blandt fritidssejlerne og lystfiskerne, så antallet, der bruger redningsveste, stiger,  

-I dagtimerne skal vesten være orange eller rød, hvis den er hvid eller brun, så kan du godt glemme det, vi oplever jævnligt, at vi ikke kan finde personer fordi de har modefarver på, siger Jesper Vinter fra Flyvevåbnets Eskadrille 722.

Deltag i spil: www.beredskab.dk/redmorfar

content-loader
content-loader
content-loader