Gå til hoved-indhold
Udstyr
Secumars fotomotiv.

Redningsvesten fra Secumar fylder 50

For et halvt århundrede siden lancerede Jost Bernhardt sin første redningsvest under navnet Secumar til den maritime verden. Det skete efter at 81 mand omkom på et skoleskib i 1957.

Af Troels Lykke |

Foranledning til Secumar redningsvest kom fra tragedien med skoleskibet Pamir, der i 1957 gik ned med en besætning på 86 mand. 81 af disse omkom. Det forklarer Uni-safe fra Kastrup i denne artikel.

Efter denne tragiske hændelse forskede Jost Bernhardt intensivt i hvordan kroppen reagerer når den ligger længe i vandet og begyndte udviklingen af redningsvesten som vi i dag kender som SECUMAR.

I de 50 år der er gået siden, har man udviklet over tusind forskellige typer af redningsveste og man er fortsat ved at opfinde og tage patent på flere tekniske fremskridt til SECUMAR redningsveste. 

Der er sket meget siden virksomheden startede og især væksten i sejlads som en fritids-beskæftigelse bidrog til den positive udvikling i virksomheden.

Sejlerne kom i 60erne

Indtil 60’erne var søsport forbeholdt meget få mennesker, men med det økonomiske opsving i 70’erne satte et boom i gang og dette blev grundlaget for den virksomhed SECUMAR er i dag.

Efter fem årtier og med omkring 100 medarbejdere på SECUMAR holdet, tilbydes redningsveste til folk, der sejler på vandet enten som deres arbejder eller som deres fornøjelse.

 SECUMAR findes i mere end 100 lande over hele verden.

www.unisafe.dk

content-loader
content-loader
content-loader