Gå til hoved-indhold
Palby Fyn Cup 2010, hvor en af de mindste både er ved at starte. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Palby Fyn Cup 2010, hvor en af de mindste både er ved at starte. Foto: Troels Lykke

Sejlere bør øge sikkerheden i Palby Fyn Cup

Det opfordrer Palby Fyn Cup til efter flere personer røg i vandet sidste år ved Sydfyn, hvor en tilfældigt blev fundet. Det er dog stadigt frivilligt om man har nødblus, livliner og VHF med.

Af Troels Lykke |

Sikkerheden skal være i top, det fortæller stævneleder Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlkub.

Stævneledelsen af Palby Fyn Cup, opfordrer til en opgradering af sikkerheden ombord under deltagelsen.

Der var et par uheldige situationer under sidste års sejlads, som har synliggjort vigtigheden af focus på sikkerhed.

Som minimum opfordres der til at have en bærbar VHF, nødblus, kraftig lygte, førstehjælpskasse, redningsveste, livliner, en form for kasteline og redningslys ombord desuden bør hvert besætningsmedlem have et knæklys eller 2 i lommen, lyder det fra Palby Fyn Cup, der sejes  27. – 29. maj.

Tracker til alle for 150 kr.

Palby Marine tilbyder som noget nyt i år alle deltagere at kunne leje en tracker for 150,- kr. til deres båd under Palby Fyn Cup, således familie, venner og andre interesserede får mulighed for af følge bådenes sejlads omkring Fyn på www.palbyfyncup.dk eller i Palby`s telt på havnen i Bogense.

Efterfølgende kan man efter sejladsen se og genopfriske sin egen og andres sejlads rundt om Fyn.

Trackeren bestilles ved tilmeldingen, afhentes og betales i Palby`s telt på havnen i Bogense, hvor den også efter endt sejlads skal afleveres.

Under skippermødet trækkes der lod om:

Et HITACHI 18 V Akkusæt, en ny Volvo V50 Drive og en Renault Clio gratis udlånt i en uge, en 2 Bl. Gori Foldepropel og 2 sæt Luksus Hovedpuder fra ErgoPur.

Der vil igen i år være rigtig mange fine løbs- og gruppepræmier at sejle om, og efter endt sejlads kan alle der gennemfører sejladsen deltage i lodtrækningen om en masse dejlige præmier.

Palby Fyn Cup nu med i Baltic Circuit

Palby Fyn Cup er i år som noget nyt blevet en del af Baltic Circuit, den europæiske Off-shore serie.

Se mere på www.baltic-irc.org

Meldepunkter

Der vil dels være et meldepunkt ved Svendborg Sund hvor bådenes passage meldes ind til bureauet, og dels ved Fænø, Helnæs Fyr, Svendborg Sund, Sprogø og Fyns Hoved hvor sejlerne selv melder ind via SMS, så bådenes beliggenhed løbende bliver registreret på hjemmesiden www.palbyfyncup.dk .

Gratis morgenbord

Bogense sejlklub samarbejder igen med boldklubben B.G.I.F`s støtteforening, som sikrer at sejlerne vil blive godt forplejet mens de er i Bogense., hvor en af de store opgaver er, når der fredag morgen inden starten på sejladsen  afholdes et kæmpe fælles GRATIS morgenbord, med deltagelse af ca. 2000 sejlere, og ligeledes gratis suppe til alle når bådene igen er kommet i mål.

Ønskes yderligere informationer og tilmelding til sejladsen, så klik ind på:
www.palbyfyncup.dk eller www.palby.dk

content-loader
content-loader
content-loader