Gå til hoved-indhold
Jesper Petersen går over målstregen ud for Herslev Strand. Foto: Hans AndersenKapsejlads
Jesper Petersen går over målstregen ud for Herslev Strand. Foto: Hans Andersen

Jesper P vinder Herslevs OK-julesejlads - se billeder

Minbaad.dk var med 22 Ok-joller til sejlads i Herslev Strand Sejlklub, der nu har 11 aktive OK-jolle-sejlere. - Fordelen ved jollesejlads er at man kan sejle hele året, siger Jesper Petersen.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dks redaktør befinder sig godt i OK-klassen, men jeg var desværre på land i går ud for Herslev Strand Sejlklub i Roskilde Fjord da 13-14 m/sek. fik mig og 14 andre sejlere til at blive på land.

Men syv sejlere trodsede blæsten i en OK-klasse, der har fremgang, i år var der 60 tilmeldte til DM. Et af stederne hvor det sner er i Herslev Strand Sejlklub, hvor der p.t. er 11 OK-sejlere fra 40 år og opefter.

- På et år er vi kommet op på 11 OK-jolle-sejlere, nogle er kommet fra Bramsnæs og nogle har solgt deres H-båd, vi tror selv på, at vi kan komme op på 15 OK-joller næste år. Lige nu sejler vi hver lørdag, siger Lars Jørgen Andresen fra Herslev Strand Sejlklub, inden han delte flotte præmier ud ved klubbens julesejlads med efterfølgende julefrokost.

Taber sig mod VM

Vinder af stævnet blev overraskende Jesper Petersen fra Plexifix.dk i Køge, han er nu nede på 99 kilo og i en lånt jolle kunne han slå klassens hurtigste danske OK-jolle-sejler for tiden, Jørgen Svendsen, der blev nummer to a-point med Jesper Petersen.

- Jeg gik stærkt på kryds i forhold til Svendsen, og fint med sejr, mit mål er VM næste år, derfor har jeg tabt mig syv kilo, siger den nu 99 kilo tunge og høje sejler, der har et særligt budskab til sejlerne.

- Du kan godt skrive, at jollesejlads er det bedste for man kan sejle hele året, det var sejladsen i dag et eksempel på, siger Jesper Petersen til minbaad.dk, under julefrokosten.

Lindhartsen blev på land

Jørgen Lindhardtsen, der for tiden eksperimenterer med en del kulfibermaster til Vallensbæks vintertræning, valgte at blive på land, efter han tidligere i år har været ramt af en diskusprolaps og faktisk er den 66-årige sejler stadig ramt af det, men han sejler stadig, tro det eller lad være.

- Jeg fortrød efterfølgende at jeg ikke tog på vandet, siger Jørgen Lindhardtsen fra Hvidovre Sejlklub Suset.

Slutstilling i Herselv

1. Jesper Petersen

2. Jørgen svendsen

3. Malte Petersen

4. Jesper Andersen

 

To sejl blev flået, da de ramte pæle på vej ud af havnen. Foto: Hans Andersen

Masser af vind til sejladsen i Herslev. Foto: Hans Andersen

www.okjolle.dk - se flere billeder af Sam Jedig her

content-loader
content-loader
content-loader