Gå til hoved-indhold
Billede fra VM i Skotland, hvor bedste dansker blev Stefan Myralf, der tidligere har sejlet Laser-jolle.Kapsejlads
Billede fra VM i Skotland, hvor bedste dansker blev Stefan Myralf, der tidligere har sejlet Laser-jolle.

OK-klasse stormer frem med deltagerrekord

54 OK-joller er meldt til i DM i Bisserup, men klassens næstformand Bo Teglers forventer at 60 OK-joller starter 19. august og det er rekord i nyere tid. Læs om OK-jollen, der købes fra 20.000 kr.

Af Troels Lykke |

Der er lagt i skeen til et ordentligt brag når DM for OK-Joller starter den 19. august i Bisserup. Pt. Er 54 joller tilmeldt fra 6 nationer.

Bisserup Sejlklub er en velorganiseret sejlklub, med et af landets bedste sejladsfarvande. Dette er også årsagen til at OK-Klubben to gange tidligere har afholdt DM i Bisserup.

Tilbage i 1998 var der 25 deltagere ved DM i Bisserup. I 1995 var antallet oppe på 44 joller, godt hjulpet af at der ugen efter skulle være VM i Korsør.

Det var navnlig de New Zealandske sejlere der fyldte godt op på deltagerlisten dengang, til gengæld fyldte de også godt op på det lokale værtshus, der blev tørlagt og måtte lave en hasteekspedition for at være salgsdygtige igen, forklarer Bo Teglers.

I dag ser det ud til at vi kommer nærmere de 60 Joller, hvilket fortæller en del om den store fremgang vi har haft de seneste år.

Dette skyldes at klassen aldrig er gået på kompromis med kvaliteten på vandet og kvaliteten på land. Hvis ikke der er gode sejladser og hvis ikke der er noget socialt sejlerne imellem, så falder tingene fra hinanden.

Når man kigger resultatlisten igennem fra 1998 finder man at 8 af sejlerne fra det DM stiller også op igen. Det fortæller os to ting; at folk bliver hængende i OK-Jollen længe fordi de har det sjovt samt at Bisserup sejlklub er en fremragende arrangør samt at de er så heldige at have et super farvand, mener Bo Teglers fra Hellerup Sejlklub.

Lang levetid

En OK-Jolle i dag koster omtrendt det samme som en europajolle, men har en meget længere levetid, da jollerne er ret stive. En kapsejladsklar Brugt OK-jolle kan typisk fås i prislejet 20.000 – 40.000.

Ved VM i år fik den tyske sejler Martin Von Zimmermann sølv i en tyve år gammel jolle. Zimmermann vandt i øvrigt DM for to år siden i Bramsnæs og stiller vanen tro også op ved dette års DM i Bisserup. Den tidligere New Zealandske verdensmester Greg Wilcox har også bebudet sin ankomst.

Hvem af danskerne der vil være fremme kan man allerede få et hint om på søndag hvor Solrød Strands Sejlklub afholder Åbent Klubmesterskab, som ca. 20 sejlere har valgt at bruge som deres Tune Up til DM, fortæller Bo Teglers, der er næstformand i OK-klassen.

okjolle.dk/

okjolle.dk/kalender/2011/indbydelse_dm.pdf

www.okdia.org/

 

content-loader
content-loader
content-loader