Gå til hoved-indhold
Chris Nicholson fra Camper er tidligere OL-guldvinder i 49er og er gode venner med Michael Hestbæk, fortalte han. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Chris Nicholson fra Camper er tidligere OL-guldvinder i 49er og er gode venner med Michael Hestbæk, fortalte han. Foto: Troels Lykke

Camper er favorit i Volvo Ocean Race

Vi taler med Chris Nicolson fra Camper, skipper for de frygtede Team New Zealand, der bruger cirka 170 mio. kroner i satsningen jorden rundt. Et hold bruger Doyle, resten North Sails 3DI.

Af Troels Lykke, alicante |

Puma Ocean Racing vil vinde. De blev nummer to i den forrige Volvo Ocean Race, men hernede taler de fleste om at Camper med Chris Nicholson, som skipper vil vinde verdens største havkapsejlads.

Leder af sejladsen, norske Knut Frostad, fortalte i går til minbaad.dk, at han egentlig ikke må udtale sig om hvem han tror vinder, men Camper var blandt de tre han havde som favoritter.

De fem af VO 70erne er nye og sejler med North Sails 3DI, mens Sanya sejler med Doyle fordi Mike Sanderson er involveret i Doyle, det sidste forklarede North Sails-designer Henrik Søderlund i går, da vi mødte ham på kajen.

- Der har ikke været tobåde-test, det er ikke lovligt mere, så det har været svært at teste de 15 sejl helt præcist, siger Henrik Søderlund, der gik i Telefonica Blue outfit.

Kort tid efter mødte vi Chris Nicholson, der netop havde forladt sin base. I forhold til sidste gang, sejler bådene endnu hurtigere på læns og halvvind, siger han.

1 til 2 knob stærkere

-Det går 1 til 2 knob stærkere downvind og på reaching. Vi er helt klar og vi føler, at vi er i en position, hvor vi kan vinde sejladsen, men vi ved ikke noget endnu, siger den australske skipper, der har hårde hunde med fra Team New Zealand, der ikke mindst er kendt fra America's Cup.

Største havkapsejladsnavn på Camper er imidlertid Stuart Bannatyne, der vandt med Ericsson for tre år siden.

Tysker: Vi ved det først i Cape Town

Den tyske fordækker fra Puma Racing team, Michi Müeller siger til minbaad.dk om Camper.

- Alle regner med Camper på grund af at Team New Zealand er om bord, men ingen ved præcist hvor de andre står. Det ved vi når vi er nået til Cape Town, siger Michi Müeller, der sejlede med i sidste Volvo Ocean Race.

den venlige Kiel-sejler har også tidligere sejlet med Jesper Bank i America's Cup på Team Germany.

Køl foran masten

Alexander Stuart fra britiske Independent taler også om Camper som svag favorit.

- De har flyttet kølen længere frem foran masten og deres daggerboards er meget vinklet ind mod hinanden i toppen og går meget ud fra båden, samtidig er er de to daggerboards rykket længere tilbage, deres båd ser derfor meget spændende ud, siger Alexander Stuart til minbaad.dk her i presselokalet i Alicante, mens regnen siler ned, temperaturen er dog på 19 grader.

De fleste hold bruger fra 150 mio. kroner og op til 180, bedste budget har Abu Dhabi, der ikke har noget budget, lyder rygter i Alicante.

 

Henrik Søderlund fra North Sails er ikke helt tilfreds med at man kun har måtte levere 15 sejl før starten og når der sejles må der kun være otte sejl om bord, før måtte var tallet tolv.

www.volvooceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader