Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp har på 30 minutter lige skrubbet V0 70eren Sanya, der før hed Telefonica Blue. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Martin Kirketerp har på 30 minutter lige skrubbet V0 70eren Sanya, der før hed Telefonica Blue. Foto: Troels Lykke

OL-guldvinder Kirketerp er nederst i hierakiet

29-årige Martin Kirketerp er nu på det kinesiske landhold, Team Sanya i Volvo Ocean Race. - Jeg laver det de andre ikke gider, siger aarhusianeren, der håber på en plads på VO 70eren.

Af Troels Lykke, alicante |

Martin Kirketerp har egentlig en strålende jurist-karriere foran sig, men han vil hellere arbejde 13 timer om dagen på Team Sanya, for få penge. Og endda være nederst i hierakiet, som ny landhjælper på holdet.

Målet er nemlig at sejle Volvo Ocean Race og det må gerne ske i denne omgang i jordomsejlingen, hvor starten går på lørdag klokken 14 i Alicante.

Vi møder Martin Kirketerp, der er travlt optaget. Første gang arbejdede han med strøm om bord og der havde han slet ikke tid til at tale og anden gang gjorde han bådens bund ren.

Arbejder for en vinder

Han arbejder for Team Sanya og har gjort det snart i 14 dage. Et hold med et af de mindre budgetter, men skipperen er Mike Sanderson, der før har vundet Volvo Ocean Race med ABN Amro.

- Planen er at jeg skal med hele jorden rundt i shorecrewet, men man er på prøve hver eneste dag, vi er 10-15 stykker på landholdet. Jeg laver alt det de andre ikke gider at lave, siger den tidligere OL-guldvinder i 49er og RC44 prof-gast.

Han står tidligt op hver dag og arbejder derefter 13 timer og vægttræning kommer udover, han har også arbejdet gennem natten hernede i Alicante.

Navnet er Generel hand

- På holdet kaldes jeg for 'Generel hand', så jeg laver alt muligt, siger Kirketerp.

Efter starten på lørdag skal holdets containere og telte flyttes, men derefter har han ti dage fri.

Men Martin, du drømmer jo om at sejle på VO 70eren i stedet for, kommer det til at ske?

- Jeg vil sige det sådan at alle seks skippere nu kender mig og de ved at jeg vil sejle med, jeg er ligeglad hvad jeg skal lave, men det kunne blive hårdt fysisk arbejde ved en grinder fx, det betyder noget at jeg vejer over 95 kilo og kan tage fat, siger Martin Kirketperp, før han trækker væk med dykkerudstyret.

Martin Kirketerp havde håbet på han kunne være med som en af de unge på holdene, da han akkurat er under 29 år. Der skal være to under 30 år på de seks både.

Det syder af spænding i Alicante, aldrig før har der været en tættere kamp om at vinde, da VO 70erne nu er på 3. generation.

www.volvooceanrace.org

content-loader
content-loader
content-loader